Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:18

Απότμημα λειψάνου του Αγίου Κυπριανού στον Άγιο Γεώργιο Τρικάλων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πλήθος πιστών συρρέουν καθημερινά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Τρικάλων, για να προσκυνήσουν απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κυπριανού, το οποίο από την περασμένη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, φιλοξενείται με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό και τίθεται προς προσκύνηση των πιστών.

Στα πλαίσια των λατρευτικών ακολουθιών που τελούνται καθημερινά στον ανωτέρω Ιερό Ναό, με αφορμή την έλευση και την παραμονή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κυπριανού, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου το απόγευμα, τελέστηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας, ο Μικρός Αγιασμός του Αγίου, από τον εφημέριο του Ναού π. Ηλία.

Ο συγκεκριμένος Άγιος αποτελεί κάτι παραπάνω από προστάτης, αφού σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση ο Άγιος Κυπριανός, είναι ο Άγιος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί που θεωρούν ότι έχουν “χτυπηθεί” από την μαγεία.

Το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, θα φιλοξενείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Τρικάλων, μέχρι και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου το απόγευμα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η αναχώρησή του, αμέσως μετά την Ιερά Παράκληση που θα τελεσθεί στις 5.00 το απόγευμα.

του Αναστάσιου Βόπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ