Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 1:22

Απόπειρες εξαπάτησης κληρικών στη μητρόπολη Μεσσηνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, άγνωστος τηλεφωνεί σε ιερείς αλλά και σε ιερές Μονές της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, προσποιούμενος τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Λαμπρινάκο, και με διάφορα προσχήματα (έγκριση κονδυλίων υπέρ Ναών και Μονών, έγκριση επιστροφής παρακρατηθέντων χρημάτων εκ μισθοδοσίας κ.λ.π.) προσπαθεί να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά είτε διά επιδόσεως σε αυτόν είτε διά καταθέσεως σε Τραπεζικό Λογαριασμό, με σκοπό να εισπράξουν το εκάστοτε ποσό.

Η Ιερά Μητρόπολη, με Εγκύκλια Σημειώματα, προσωπικές οδηγίες του Μητροπολίτου κατά τη διάρκεια Ιερατικών Συνάξεων αλλά και κατόπιν τηλεφωνικών ενημερώσεων των Κληρικών και Μοναχών από την ίδια, εφιστά την προσοχή όλων, ώστε να μην ενδίδουν σε προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης. Σε μια τέτοια περίπτωση, να ενημερώνουν άμεσα την προϊσταμένη τους Αρχή, η οποία αρμοδίως θα ενημερώνει την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Τέλος, αναφέρεται ότι ήδη έχουν εξαπατηθεί κληρικοί και ότι ο άγνωστος απατεώνας επικοινωνεί με εμφανές νούμερο κινητού τηλεφώνου. Ακόμη, ο Τραπεζικός Λογαριασμός, τον οποίο επιδεικνύει για την κατάθεση των χρημάτων, είναι ονομαστικός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ