Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 2:05

Αποχαιρέτησαν τον αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καμίτση – Εντείνει τις έρευνες η Αστυνομία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το τελευταίο αντίο στον αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καμίτση, είπαν χθες το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και πιστοί, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Πεντέλης (Μορτερό).

Η σωρός του μακαριστού αρχιμανδρίτη, είχε φθάσει στο ναό όπου υπηρέτησε με ζήλο 17 χρόνια, από το προηγούμενο βράδυ. Εκεί την υποδέχθηκαν οι πιστοί που εκκλησιάζονταν και ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν καθώς και ιερείς η οποίοι τέλεσαν και τρισάγιο. Η σορός έμεινε εκεί ολόκληρη τη νύχτα και τελέστηκε αγρυπνία.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν πως “ο π. Ιερόθεος ήταν πολύ αγαπητός στο κόσμο και έδωσε πνοή στο ναό του Αγίου Γεωργίου. Όταν ήρθε εδώ ήταν ένα μικρό εκκλησάκι, εγκαταλελειμμένο και με κόπο και προσπάθειες το μετέτρεψε σε ένα πολύ όμορφο ναό που συγκέντρωνε πολύ κόσμο στις ακολουθίες. Είναι απώλεια για την περιοχή”.

Να σημειωθεί ότι ο ναός είναι μετόχι της Πατριαρχικής καὶ Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου

Τραγικές φιγούρες τα αδέλφια του δολοφονημένου ιερέα, Μιχάλης και Ευαγγελία, που ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τον χαμό του αδελφού τους. Την ίδια στιγμή στη γειτονιά του άτυχου αρχιμανδρίτη, εξακολουθεί να επικρατεί ανησυχία, αφού όλοι αναρωτιούνται ποιος μπορεί να είναι ο δολοφόνος.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία αναζητά ίχνη βιολογικού υλικού, μέσα από το σπίτι όπου διεπράχθη το έγκλημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει βρίσκεται πολύ κοντά στον δολοφόνο, ο οποίος φαίνεται πως γνώριζε αρκετά καλά τον αρχιμανδρίτη και ήταν άνθρωπος του φιλικού του περιβάλλοντος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ