Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 7:41

Ενημέρωση για το έργο της Αποστολικής Διακονίας σε εκπροσώπους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο της Αποστολικής Διακονίας του αρχαιότερου οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, είχαν χθες οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Ζητημάτων του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας που επισκέφθηκαν το ιερό προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας καθώς και τις εγκαταστάσεις του θεολογικού οικοτροφείου.

Τον διευθυντή της Θρησκευτικών Ζητημάτων του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνταγματάρχη ε.α. Surovtsev Alexandre και τον βοηθό για τα θρησκευτικά ζητήματα διοικητή της Μεραρχίας Αεροπορικής Άμυνας των Δυνάμεων Αεροδιαστημικής Άμυνας ιερέα Dovbysh Dmitri που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην χώρα, συνόδευαν ο διευθυντής Θρησκευτικού του ΓΕΕΘΑ πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Γουρδούπης, ο διευθυντής θρησκευτικού του ΓΕΣ αρχιμανδρίτης Μελέτιος Κουράκλης και ο στρατιωτικός ακόλουθος της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα συνταγματάρχης Γεννάντι Μοζάεβ.

Τους ξένους και τους Έλληνες επισήμους υποδέχθηκαν ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών θεμάτων αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο διευθυντής του θεολογικού οικοτροφείου αρχιμανδρίτης Αλεξιος Ψωινος και ο προϊστάμενος του ιερού προσκυνήματος της Αγίας Βαρβάρας αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Δαμιανάκης.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με το έργο που επιτελεί η Αποστολική Διακονία στον ιεραποστολικό και τον εκδοτικό τομέα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Ρώσοι επίσημοι άκουσαν από τον επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για τις προετοιμασίες της υποδοχής του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας τον ερχόμενο μήνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ