Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:07

Απονομή πτυχίων και αριστείων της Σχολής Βυζ. & Παρ. Μουσικής της Αρχιεπισκοπής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την ανάγκη να αξιοποιήσουμε κάθε χάρισμά μας για την διακονία της Εκκλησίας με την προϋπόθεση να περιλαμβάνει αγάπη, κάλεσε τους Καθηγητές και σπουδαστές του Ιδρύματος Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

“Όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε κάποιο χάρισμα είτε αυτό είναι διοίκησης, είτε κηρυκτικό, είτε φωνητικό. Και όποιο διακόνημα αναλάβουμε καλούμαστε να το κάνουμε αγάπη. Ότι έχει αγάπη μέσα του έχει επιτυχία. Ότι δεν έχει αγάπη μέσα του είναι καταδικασμένο στην φθορά και στην μιζέρια”.

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών, προέστη στην τελετή αγιασμού του Ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο που δεν κατάφερε να παραστεί λόγω υποχρεώσεων.

Ο κ. Συμεών επαίνεσε του Καθηγητές της Σχολής τονίζοντας πως “η προσπάθεια που γίνεται στον τομέα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής δεν είναι μια συλλογικη, αλλά μια οικογενειακή προσπάθεια που χαρακτηρίζει την σχέση μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων”.

Εξήρε την δουλειά των Καθηγητών λέγοντας πως “η δουλειά τους φαίνεται στην αξία που δίνουν και στον τελευταίο βοηθό τους. Αναφέρθηκε σε δύο μεγάλα εγχειρήματα που ευοδώνονται επί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, την δημιουργία καταστατικού πλαισίου λειτουργίας των μουσικών σπουδών αλλά και τις νέες εγκαταστάσεις που θα στεγάζουν την Σχολή Βυζαντινής κ Παραδοσιακής Μουσικής.

Τέλος, ο Επίσκοπος Θεσπιών επαίνεσε τους διακόνους των αναλογίων για το ήθος, την κατάρτιση, το μεράκι και την αγάπη τους για την ψαλτική τέχνη, ζητώντας παράλληλα και συγγνώμη από όλους για τυχόν ελλείψεις ή παραλείψεις σε θέματα της αρμοδιότητός του.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε απονομή των πτυχίων και διπλωμάτων των επιτυχόντων στις εξετάσεις του 2018 αλλά και η βράβευση των αριστούχων, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματου Αρχιμανδρίτη Ειρηναίου Νάκου, Καθηγητών των Σχολών και πολλών μαθητών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ