Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:26

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Το Πατριαρχείο Μόσχας έστησε Μετόχι στον Ασπρόπυργο με ηγούμενο τον “αρχιεπίσκοπο” του Σώρρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον  πλέον αμφιλεγόμενο τρόπο  φαίνεται πως το πατριαρχείο της Μόσχας αποφάσισε να «εισβάλλει» στον ελλαδικό χώρο υλοποιώντας τις απειλές για «αντίποινα» κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος στην περίπτωση που θα αναγνώριζε την εκκλησία της Ουκρανίας.

Όχημα για την περίεργη αυτή «εισβολή» είναι η Εξαρχία Δυτικής Ευρώπης των παροικιών της ρωσικής παράδοσης που πρόσφατα εντάχθηκε στο δυναμικό του Πατριαρχείου της Μόσχας αφού πρώτα καταργήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

ΜΕΤΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Όπως φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Εξαρχίας, πλέον απέκτησε μετόχιο στην περιοχή του Ασπροπύργου το οποίο όπως φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και έχει ηγούμενο τον αρχιμανδρίτη Μελχισεδέκ.

H επίσημη ιστοσελίδα της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Μόσχας όπου φαίνεται η ύπαρξη Μετοχίου στον Ασπρόπυργο

Ποιος είναι όμως αρχιμανδρίτης αυτός;

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε ως «αρχιεπίσκοπο Ρωμανίας» και αυτός που μας τον σύστησε ήταν ο παρ’ ολίγον σωτήρας μας, Αρτέμης Σώρρας.

Ο Μελχισεδέκ, κατά κόσμον Δημήτριος Λιαρόπουλος είχε εμφανιστεί να ορκίζει τους οπαδούς του Σώρρα και να εκφωνεί πύρινους πατριωτικούς λόγους.

Ο ίδιος, ο οποίος επίσης εργάζεται ως ιατρός παθολογοανατόμος στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, διαχώρισε τη θέση του από το κίνημα του Σώρρα λίγους μήνες μετά γιατί όπως είπε δεν συμφωνούσε με τις αντιχριστιανικές του πεποιθήσεις.

Είναι απορίας άξιο αν το Πατριαρχείο της Ρωσίας τελεί εν γνώσει των ενεργειών της Εξαρχίας του, και αν πράγματι η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική ή αν τα μέλη της άλλοτε Εξαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στην προσπάθεια της να δείξει πως έχει μεγάλο αριθμό ενοριών έχει μπει στη διαδικασία να προσλαμβάνει όποιον δηλώνει κληρικός.

Σε κάθε περίπτωση και παρά την όποια θυμηδία μπορεί να προκαλεί η υπόθεση αυτή, παραμένει ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ