Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 6:58

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνεργασία Μπόλαρη- Μητροπόλεων για την καταπολέμηση του trafficking

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σοφία Καρεκλά Την ενεργή συμμετοχή της Εκκλησίας στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Εξωτερικών στο θέμα του trafficking ζητά από τους μητροπολίτες της χώρας ο αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του orthodoxia.info, ο κ. Μπόλαρης έστειλε επιστολή στους μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος με την οποία τους καλεί σε συνεργασία με την Εθνική Συντονιστική Αρχή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών και την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

“Οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος προασπίζονται αδικημένους και κατατρεγμένους και είναι ο λόγος που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό συνεργάτη μας στην ευαισθητοποίηση του ποιμνίου σας ώστε να επιτευχθούν οι εξής δύο στόχοι: 1) μείωση της ζήτησης υπηρεσιών και προϊόντων που προέρχονται από την εκμετάλλευση των θυμάτων της σύγχρονης δουλείας και 2) συμβολή της Εκκλησίας στην ενίσχυση του δικτύου εντοπισμού θυμάτων που εποπτεύει το Υπουργείο Εξωτερικών”, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Βασικός στόχος του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Μπόλαρη, είναι η όλο και μεγαλύτερη συνεργασία με τις μητροπόλεις “για την από κοινού διοργάνωση ενημερωτικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση αυτού του επονείδιστου εγκλήματος και για τη διερεύνηση της δυνατότητας συμμετοχής της κάθε μητρόπολης στο δίκτυο φορέων που προσφέρουν αρωγή και προστασία σε θέματα εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων”.

Ο κ. Μπόλαρης, κλείνοντας την επιστολή του, καλεί τους μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας να συμπράξουν με την αρμόδια αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών “με σκοπό τη σωτηρία των συνανθρώπων μας “εμπεσόντων εις τους ληστάς”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βαρύνουσα σημασία για αυτή την πρόταση συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών προς την Εκκλησία, όπως δηλώνεται στην επιστολή, είχε η Εγκύκλιος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου όπου γίνεται λόγος “για την τραγωδία της εμπορίας ανθρώπων μεταξύ των σύγχρονων προκλήσεων και φαινομένων βίας που χρήζει συλλογικής αντιμετώπισης” καθώς και σχετικές πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Φωτογραφία: Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ