Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:57

Αποβλήθηκε η πολιτική αγωγή στη δίκη της Μονής Βατοπαιδίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αποβλήθηκε με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση του Βατοπαιδίου, η πολιτική αγωγή ως προς το σκέλος της διεκδίκησης αποζημίωσης του Δημοσίου από την Ιερά Μονή για τα πέντε ακίνητα, για τα οποία έχουν εκδοθεί οριστικές αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων υπέρ της Μονής.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αποβληθεί και η πολιτική αγωγή σε βάρος της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη, κάνοντας δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία έκρινε ότι το ελληνικό Δημόσιο έλαβε γνώση των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται στις 12 Φεβρουαρίου 2010, όταν ο υπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να ασκήσει κάθε νόμιμη ενέργεια για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Από τότε, όπως τόνισε η Εισαγγελέας, είχε προθεσμία 6 μηνών προκειμένου να καταθέσει αγωγή σε βάρος της Αικατερίνης Πελέκη, κάτι όμως που δεν έπραξε.

«Το Δημόσιο δεν μπορεί να παρασταθεί για να υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος της κατηγορουμένης» είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας.

Ολοι οι κατηγορούμενοι δια μέσω των συνηγόρων τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του ηγούμενου Εφραίμ, Γιάννης Γιαννίδης, τόνισε πως ο εντολέας του «έπραξε εν πνεύματι δικαίου και με την πεποίθηση πως έκανε το σωστό».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ