Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 15:39

Απάντηση Μόσχας στην πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την δική της απάντηση έδωσε η Εκκλησία της Ρωσίας στην προσκλητήριο επιστολή που απέστειλε προς τους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών ο Οικουμενικός Πατριάρχης σχετικά με τις συζητήσεις που έχουν προκύψει γύρω από τον τρόπο μετάδοσης της θείας Κοινωνίας.

Η Μόσχα μέσω του αναπληρωτή προέδρου του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων, πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάι Μπαλασόφ, μιλώντας στη RIA Novosti, δηλώνει ότι η επιστολή η οποία έλαβε μιλάει μόνο για την πρακτική της Θείας κοινωνίας σε σχέση με τους υγειονομικούς περιορισμούς, όμως δεν αναφέρει κάτι για συναντήσεις των αρχηγών των τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών.

“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έλαβε επιστολή από τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίο με ερωτήσεις σχετικά με την πρακτική της Θείας κοινωνίας σε σχέση με τους υγειονομικούς περιορισμούς, αλλά δεν μιλά για συναντήσεις των αρχηγών των τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών ανά τον κόσμο”.

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας τόνισε ότι “Αν μιλάμε για την υποτιθέμενη σύγκληση μιας συνάντησης … δεν βρίσκω αυτές τις πληροφορίες εύλογες. Όμως μια επιστολή με ερωτήσεις σχετικά με την πρακτική της κοινωνίας σε σχέση με τους υγειονομικούς περιορισμούς είχε πράγματι ληφθεί, αλλά δεν μιλάει για συναντήσεις”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ