Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:59

Αντιπροσωπεία του Συν. Γρ. Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα ονομαστήριά του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για την πραγματοποίηση πιλοτικού προσκυνηματικού προγράμματος που οργανώθηκε σε συνδυασμό με τα ονομαστήρια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, κ. Γεώργιο Κούρτη, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ., κ. Βασίλειο Τζέρπο και κ. Χρήστο Πετρέα, Μέλη αυτού, καθώς επίσης και από 15 εκπροσώπους Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος,

Στο πλαίσιο της επίσημης αυτής επίσκεψης η Αντιπροσωπεία έγινε δεκτή την Τετάρτη 10.06.2015 από τον Παναγιώτατο στην Αίθουσα του Θρόνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και έλαβε την ευλογία Αυτού σε ιδιαίτερη συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της ωριαίας αυτής συνάντησης ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος παρουσίασε στον Παναγιώτατο τον Γραμματέα και τα Μέλη της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου, καθώς και τους Εκπροσώπους των Ι. Μητροπόλεων που συμμετέχουν στο προσκυνηματικό αυτό ταξίδι και Τον ενημέρωσε για το συντελούμενο υπό του Γραφείου έργο.

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη την Εκκλησία της Ελλάδος για την έως σήμερα δραστηριότητα του Συνοδικού Γραφείου στα θέματα των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, εντός και εκτός Ελλάδος, εξέφρασε δε τις ευχαριστίες του για την παρουσία της Αντιπροσωπείας στα Ονομαστήριά Του και προσκάλεσε αυτούς να συμμετάσχουν σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες εκδηλώσεις προς τιμήν Του. Επίσης προσέφερε σε κάθε ένα από τους παρόντες αναμνηστικό ενθύμιο.

Στη συνέχεια η Αντιπροσωπεία συμμετείχε στον πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Μπαλουκλί, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Πατριαρχών.

Την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015, ημέρα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, η Αντιπροσωπεία συμμετείχε στη θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, κατά την οποία χωροστάστησε ο εορτάζων Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, και το μεσημέρι παρακάθισε στην επίσημη εορταστική Πατριαρχική Τράπεζα.

Η Αντιπροσωπεία ήδη έχει επισκεφθεί τη Μονή της Χώρας με τα θαυμάσια ψηφιδωτά, την Αγία Σοφία και τα γύρω από αυτήν μνημεία, τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, την Μικρή Αγία Σοφία, το Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, και άλλα Βυζαντινά και ιστορικά μνημεία της Πόλης.

Το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με τη συμβολή του ταξιδιωτικού γραφείου RIKA TRAVEL Αθηνών, θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Πριγκιποννήσων, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ