Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:13

Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στη Βηρυττό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Από την 1η έως την 3η Μαΐου 2018 ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετέβη στη Βηρυττό (Λίβανος) μετά από σχετική πρόσκληση του συνεργαζόμενου με το Συνοδικό Γραφείο Ταξιδιωτικού Οργανισμού MIDEAEST TRAVEL στην Ελλάδα και της Γ. Διευθύντριας αυτού, Εριτίμου κ. Αικατερίνης Μούσπεχ, με την ευλογία και έγκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου αυτού.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του π. Σπυρίδωνος στη Λιβανική Πρωτεύουσα του δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει σε Ιερατική Σύναξη στην οποία μετείχαν Ιερείς και λαϊκοί συνεργάτες τους που διακονούν στις Ενορίες της Βηρυττού, το όλο έργο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, να μιλήσει εκτενώς για τα Ι. Μνημεία, τα Ι. Προσκυνήματα, τις διαδρομές και τις Ι. Μονές της χώρας μας και να προσφέρει ικανό αριθμό CDs προς τους παρισταμένους, καθώς και άλλο οπτικοακουστικό υλικό στην αγγλική γλώσσα.

Αποδεχόμενος, επίσης, σχετική πρόσκληση από μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου που σχετίζεται με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, έδωσε ωριαία συνέντευξη ενημερώνοντας τους τηλεθεατές του σταθμού τόσο για την ίδρυση, τους πυλώνες δράσης και τους στόχους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και για τις πολλές και συντονισμένες δράσεις του που αποσκοπούν στην ανάδειξη, την προβολή και την επίσκεψη όλο και περισσοτέρων προσκυνητών-τουριστών στα Ι. Μνημεία, τις Ι. Μονές και τα Ι. Προσκυνήματα της Πατρίδας μας. Ενημέρωσε επίσης για τα Πανελλήνια Συνέδρια Θρησκευτικού Τουρισμού που έχουν διοργανωθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος και την θεματολογία τους και έδωσε έμφαση στην προσκυνηματική διαδρομή των Βημάτων του Απ. Παύλου στην Ελλάδα, στις θαυματουργικές Εικόνες της Παναγίας σ’ όλο τον ελλαδικό χώρο, στα μεγάλα προσκυνήματα όπως π.χ. της Επτανήσου κ.λ.π.

Κατά την παραμονή του, εκτός των διαφόρων συναντήσεών του με παράγοντες του Τουρισμού και επιχειρηματίες του χώρου, επισκέφθηκε την ξακουστή και παλαίφατη Ι. Μονή της Παναγίας στο Μπαλαμάντ, την Θεολογική Σχολή και το Πανεπιστήμιο του Πατριαρχείου Αντιοχείας που φιλοξενούνται στους χώρους της και είχε ενημερωτικές συναντήσεις με πρόσωπα και παράγοντες της Ι. Μονής.

Τέλος, συμμετείχε μαζί με τον Γ. Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Κων. Τσέγκα και συνεργάτες του στις εκδηλώσεις και εργασίες διήμερου τουριστικού FORUM προς όλους τους Ταξιδιωτικούς Πράκτορες και Γραφεία Τουρισμού του Λιβάνου που οργανώθηκε από τον ελληνικό Ταξιδιωτικό Οργανισμό MIDEAEST TRAVEL με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών από τον Λίβανο στην Πατρίδα μας.

Εκ του Συνοδικού Γραφείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ