Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 2:11

Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης επισκέπτεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να παραστεί στην εορτή της μνήμης του ιδρυτού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Η αντιπροσωπεία, με επί κεφαλής τον Καρδινάλιο Κουρτ Κοχ, έγινε δεκτή από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου Ιωάννης, ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιωβ, Ορθόδοξος συμπρόεδρος της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και ο Αρχιμ.Αγαθάγγελος Σίσκος. Συζητήθηκαν θέματα της ζωής των δύο Εκκλησιών και της μαρτυρίας τους στον σύγχρονο κόσμο.

Να σημειωθεί ότι στον αποψινό πανηγυρικό εσπερινό θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καί πάσης Αφρικῆς Θεόδωρος, ενώ αύριο θα τελεστεί η καθιερωμένη Πατριαρχική καί Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οἰκουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που θα τελέσει και χειροτονία διακόνου

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ