Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 13:26

Ανδρούσης: “Oι πονηροί λογισμοί, μας οδηγούν στην απώλεια της ψυχής μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ Με την φράση να είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας γιατί μόνο τότε θα έχουμε τη χάρη του Θεού μέσα μας, ξεκίνησε το κήρυγμά του ο επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Αμπελοκήπων.

Ο κ. Κωνστάντιος που προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού πλαισιωμένος από αρκετούς κληρικούς της αρχιεπισκοπής Αθηνών, παίρνοντας αφορμή από την σημερινή εορτή, υπογράμμισε πως «στη σύγχρονη εποχή μας βλέπουμε δυστυχώς πόσο κάκια και σκληροκαρδία έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους και δεν είναι ενωμένοι. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν χαριτώνεται από το άγιο πνεύμα και είναι μακριά του».

Ο επίσκοπος Ανδρούσης πρόσθεσε ακόμη πως «οι άνθρωποι επιζητούν κάτι διαφορετικό. Μέσα τους δεσπόζει ο εγωισμός, ο πειρασμός, που έρχεται για να του βάλλει πονηρούς λογισμούς και να τον οδηγήσει στην απώλεια της ψυχής του», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «για να έρθει το πανάγιο πνεύμα και να σκηνώσει στην καρδιά μας και στην ψυχή μας, θα πρέπει να υπάρχει καθαρότητα έχοντας μέσα μας τον Χριστό.

Καταλήγοντας ο κ. Κωνστάντιος, τόνισε πως «έχουμε το χάρισμα να είμαστε βαπτισμένοι χριστιανοί στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Αυτό θα πρέπει να το διακηρύσσουμε με τον λόγο μας, με τα έργα μας και την συμπεριφορά μας», ενώ δεν παρέλειψε να μεταφέρει τις ευχές του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Να σημειωθεί πως τους θαυμάσιους ύμνους της εορτής απέδωσαν μελίρρυτα βυζαντινοί χοροί ιεροψαλτών που κοσμούσαν και τα δυο αναλόγια του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ