Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 1:49

ΑΝΔΡΟΣ: Έκκληση για αποφυγή συνωστισμού στην Μονή Αγίου Νικολάου λόγω κορονοϊού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ανοικτή στους πιστούς να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Μυροβλύτισσας αλλά όχι για διανυκτέρευση θα παραμείνει η ιστορική μονή του αγίου Νικολάου Άνδρου, προσαρμόζοντας το πρόγραμμα της εξαιτίας της κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η μονή, δεν θα τελεσθεί η καθιερωμένη αγρυπνία που τελείται κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου αλλά πρωινή Θ. λειτουργία ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας θα τελούνται παρακλήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως : «Γνωρίζομεν εις τους ευσεβείς προσκυνητάς ότι κατά την σεπτήν εορτήν της Παναγίας Μυροβλυτίσσης εις τας αρχάς 2 (δυο) Ιουλίου, λόγω της επικρατούσης καταστάσεως δεν θα τελεσθή η καθιερωμένη Ιερά αγρυπνία αλλά την πρωϊαν ανήμερα της εορτής, στις 2 (δυο) Ιουλίου θα τελεσθή η Θεία Λειτουργία και καθ’όλην την διάρκειαν της ημέρας η Ιερά Μονή θα παραμείνη ανοιχτή, τελούσα Ιεράς Παρακλήσεις δια τους προσερχομένους προς προσκύνησιν της σεπτής εικόνος της Υπεραγίας Θετόκου. Απαγορεύεται η διανυκτέρευσις εις την Ιερά Μονή».

Η Μονή του αγίου Νικολάου είναι μια από τις ιστορικότερες μονές των Κυκλάδων η ίδρυση της οποίας χρονολογείται τον 11ο αιώνα.

Στη μονή φυλάσσεται και εικόνα της Παναγίας η οποία σύμφωνα με το ιστορικό, « προσεφέρθη ως δώρον εκ του περιωνύμου Ιερού Ναού της Ύπεραγίας Θεοτόκου των Βλαχερνών της Κωνσταντινουπόλεως εις τους Πατέρας του Βλάχ-Σαράι, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Άνδρου εις Κων/πολιν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ