Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:02

Αναπτυξιακά αγροτικά προγράμματα στην Ελλάδα στηρίζει η Αποστολή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην εφαρμογή ενός νέου πιλοτικού αναπτυξιακού προγράμματος ενίσχυσης συνεταιρισμών, ομάδων και συλλόγων αγροτών προχωρά ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση παραγωγικών δραστηριοτήτων όπως διαδικασίες παραγωγής, τυποποίησης, μηχανολογικού εξοπλισμού, μάρκετινγκ κλπ. χρηματοδοτώντας αναπτυξιακές δράσεις σε ποσοστό έως 100% με ανώτερο όριο χρηματοδότησης το ποσό των €10.000. Η δράση αυτή ξεκινάει πιλοτικά στις περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής-Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ανταποδοτικά θα ζητηθεί από τις ομάδες των παραγωγών που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα, να διαθέσουν το 10% της αξίας της ενίσχυσης σε είδος από την παραγωγής τους, να δοθεί ως δωρεά σε ένα τοπικό ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας. Με τον τρόπο αυτό τα οφέλη της βοήθειας θα είναι διπλά τόσο για τις ομάδες των παραγωγών όσο και για τις τοπικές κοινωνίες και τα κοινωνικά ιδρύματα που λειτουργούν σε αυτές.

Το νέο πρόγραμμα είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος GIVE FOR GREECE II, χρηματοδοτείται από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities – IOCC, με την στήριξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ελληνοαμερικανικών ιδρυμάτων και Αμερικανών πολιτών. Βασικός χρηματοδότης του προγράμματος είναι το ίδρυμα «The Jaharis Family Foundation», και πολλά ελληνοαμερικανικά ιδρύματα όπως: The Hellenic Initiative (THI), The John G. Rangos Sr. Family Foundation, The Styliades Hellenic Orthodox Foundation, The John C. Kulis Charitable Foundation, The Greek Orthodox Ladies Philoptochos Society, The American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), The Pancretan Association of America, The Kallinikeion Foundation, The Gerondelis Foundation και The Chios Society.

O Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επισήμανε ότι «με το νέο πρόγραμμα η «Αποστολή» εισέρχεται σ’ ένα νέο τομέα, αυτόν της αγροτικής αναπτυξιακής βοήθειας, ο οποίος αποσκοπεί στην ανάπτυξη και βελτίωση της παραγωγής των επωφελούμενων αγροτών και ταυτόχρονα στην αύξηση του εισοδήματος τους».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ