Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:42

Ανακοίνωση της Μητροπόλεως Χαλκίδος για την αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη ευχαρίστηση και συγκίνηση ανακοινώνεται στο πλήρωμα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που συνεδριάζει στο Φανάρι υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, αποφάσισε σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, την αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ στην Εύβοια (1920-1991), κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, η οποία υποβλήθηκε διά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία και την ενέκρινε.

Αύριο το πρωί, Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος θα προεξάρχει στην Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ και θα έχει χαρακτήρα δοξολογικό και ευχαριστιακό προς τον Τριαδικό μας Θεό, για την ανάδειξη του Οσίου Ιακώβου.

Ακόμη, την ερχόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 8:30μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου έχει προγραμματισθεί να τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη του εξ Ευβοίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, θα ψαλεί και η Ακολουθία, ώστε να ευχαριστήσει δοξολογικά και ο Λαός της έδρας της Ι. Μητροπόλεως μας τον Τριαδικό μας Θεό για την αγιοκατάταξη.

Το επίσημο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρει τα εξής:

“Συνήλθεν, υπό τήν προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία καί Ιερά Σύνοδος εις τήν τακτικήν συνεδρίαν αυτής σήμερον, Δευτέραν, 27ην Νοεμβρίου 2017, πρός Εξέτασιν των εν τη ημερησία διατάξει εναγεγραμμένων θεμάτων.

Κατ´ αυτήν, η Αγία καί Ιερά Σύνοδος ομοφώνως αποδεχθείσα εισήγησιν της Κανονικης Επιτροπής ανέγραψεν εις τό Αγιολόγιον της ορθοδόξου Εκκλησίας τόν μακαριστόν Αρχιμανδρίτην Ιάκωβον Τσαλίκην, εκ Λιβισίου Μικράς Ασίας, Ηγούμενον της εν Β. Ευβοία Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, της μνήμης αυτού ορισθείσης διά τήν 22αν Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 27η Νοεμβρίου 2017

Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας καί Ιεράς Συνόδου”.

Στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος άπαντες, Κλήρος και Λαός, με μεγάλη συγκίνηση και με προσευχητική διάθεση αναβοούμε: “Όσιε Ιάκωβέ, πρέσβευε υπέρ ημών”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ