Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:36

Ανάμεσα σε μαθητές Γυμνασίου ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ιεράπετρας, προκειμένου να διανείμει την Καινή Διαθήκη στους μαθητές και της μαθήτριες της Β΄ τάξης του Γυμνασίου.

Ειδικότερα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο και το 3ο Γυμνάσιο της πόλεως, όπου οι διευθυντές των δύο σχολείων κ. Σοφία Κονταξάκη και κ. Χρυσοβαλάντης Ψαρουδάκης αντίστοιχα, οι Θεολόγοι καθηγητές και οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο Γυμνασίων υποδέχθηκαν εγκάρδια τον Σεβ. Ποιμενάρχη τους, ο οποίος διήλθε από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας της Β΄ Τάξης, διένειμε την Καινή Διαθήκη σε συνολικά 165 μαθητές όλων των τμημάτων της Β΄ τάξης και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.

Η διανεμηθείσα Κ.Δ., που περιέχει το πρωτότυπο και εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο απόδοση στη δημοτική, έχει εκδοθεί για το σκοπό αυτό το Κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή» και διανέμεται κάθε χρόνο δωρεάν στους μαθητές των Γυμνασίων της Μητροπολιτκής περιφέρειας της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας από τον ίδιο τον Σεβ. Ποιμενάρχη.

Η Κ.Δ. αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για το μάθημα των Θρησκευτικών στη Β΄ τάξη, καθώς αναφέρεται στην εποχή της Καινής Διαθήκης και στη βιβλική παρουσίαση της ενσάρκωσης, της ζωής και της διδασκαλίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αλλά είναι πολύτιμο εφόδιο και για κάθε χριστιανική οικογένεια, αφού περιέχει τον λόγο του Θεού, τον οποίο οφείλουμε, ως βαπτισμένοι ορθόδοξοι χριστιανοί και μέλη της Εκκλησίας, να μελετούμε και να εφαρμόζουμε στη ζωή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ