Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 15:59

Αμερική: Τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο επισκέφθηκε ο Πάνος Καμμένος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος κ. Παναγιώτη Καμμένου δέχθηκε χθες στο γραφείο του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Ο κ. Καμμένος, εκπροσωπώντας της Ελληνική Κυβέρνηση, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου, με αποκορύφωση την παρέλαση της Ομογένειας που έλαβε χώρα χθες Κυριακή 29 Μαρτίου στην Πέμπτη Λεωφόρο.

Στη συνάντηση ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για θέματα σχετικά με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις Ελληνομερικανικές σχέσεις. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αναφέρθηκε σε πολλές πρωτοβουλίες και ενέργειες της Ομογένειας από τις οποίες διαφαίνεται η συνεχής στήριξη προς την γενέτειρα.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Καμμένος μεταξύ άλλων είπε:

«Ήρθα να πάρω την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμή να προσκληθώ ως Υπουργός Εθνικής Αμύνης και να παραστώ στις εκδηλώσεις της Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου. [Θέλω] να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα όχι μόνο για το πνευματικό έργο το οποίο έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τη βοήθεια σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές του Έθνους με την παρουσία του στο Λευκό Οίκο, στην Αμερικανική Κυβέρνηση, στις αρχές, προωθώντας τα συμφέροντα της πατρίδος μας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Και ήταν προσωπική του επιτυχία η ανακοίνωση Προέδρου Ομπάμα για την 25η Μαρτίου με ένα όχι τυπικό διάγγελμα, καθόλου τυπικό διάγγελμα, αλλά ουσιαστικό. Όπως επίσης και οι διαμεσολαβήσεις στον πρόεδρο Ομπάμα, στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον τελευταίο καιρό».

»Θέλω να του ζητήσω την ευλογία του, να τον διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση σε σχέση με τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα κάνει το καλύτερο. Στις 21 Μαΐου θα είμαι καλεσμένος εδώ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Και να του ζητήσω σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη πατρίδα μας, για το Έθνος μας να συνεχίσει τις παρεμβάσεις σ’ αυτήν την πολύ σημαντική και σύμμαχο χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες». Καταλήγοντας τη δήλωσή του ο κ. Καμμένος σημείωσε: «ο ρόλος της Ελλάδος μπορεί να είναι τέτοιος ώστε να αποτελέσει τον σταθερό παράγοντα στη ευρύτερη περιοχή διασφαλίζοντας πρώτα απ’ όλα την ειρήνη αλλά και τα συμφέροντα του ελεύθερου κόσμου».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στην δική του δήλωση, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την παρουσία του Υπουργού στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο και σημείωσε την αδιάλειπτη παρουσία και την ενεργό συμμετοχή του κ. Καμμένου σε όλες τις εκδηλώσεις κατά τις οποίες «είδε και ο ίδιος πώς ο κόσμος εδώ βλέπει την Ελλάδα, και πώς αγκαλιάζει τους Έλληνες κορυφαίους εκπροσώπους της Ελλάδος όταν τους βλέπει, έστω κι αν δεν τους ξέρει νωρίτερα, γιατί υπάρχει πάντοτε αυτή η πολύ ουσιαστική σχέση με την πατρίδα».

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι αυτές τις ημέρες εθνικής υπερηφάνιας νιώσαμε ότι «παρά τις δυσκολίες τις οποίες περνάει σήμερα η Ελλάδα, και οι οποίες δεν είναι μικρές, υπάρχει αυτό το πολύ δυνατό πνεύμα αισιοδοξίας, ότι όποια δυσκολία κι αν υπάρχει θα υπερνικηθεί διότι δεν είμαστε καινούργιοι στον κόσμο, όταν είμαστε στον κόσμο εδώ και εφτά χιλιάδες χρόνια δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ».

Και ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Αυτές τις μέρες είχαμε την ευκαιρία με την παρουσία του εξοχοτάτου υπουργού και της συνοδείας του, να χαρούμε αυτό το ζωντανό πνεύμα και να τον διαβεβαιώσουμε ότι η Ομογένεια είναι πάντοτε σε σχέση άμεσου συνδέσεως με την Ελλάδα. Μοιραζόμαστε τους πόνους, μοιραζόμαστε τις δυσκολίες αλλά δεν σταματούμε και την προσπάθεια, για να μην είμαστε απλώς θεαταί και αναλυταί των συμβαινόντων, αλλά να είμαστε οι άνθρωποι οι οποίοι ενεργούμε με κάθε δυνατό τρόπο για την υπερνίκηση των οποιονδήποτε δυσκολιών».

Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης συνόδευαν ο Αντιναύαρχος κ. Ευάγγελος Αποστολάκης (αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού), ο Πρέσβυς ε.τ. κ. Ελευθέριος Καραγιάννης (επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του ΥΕΘΑ), ο Αντιπτέραρχος ε.α. κ. Θεολόγος Συμεωνίδης (επίτιμος αρχηγός Τ.Α. και διευθυντής του γραφείου του ΥΕΘΑ), ο Συνταγματάρχης κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος (ακόλουθος άμυνας πρεσβείας Ουάσικγτον), ο Πλοίαρχος κ. Φραγκίσκος Λελούδας (διευθυντής ΕΓΑ/ΓΕΝ), ο Αντισμήναρχος κ. Χαράλαμπος Νικηφορίδης (υπασπιστής του ΥΕΘΑ) καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Πρέσβης κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος και ο Πρόξενος κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκης.

Νωρίτερα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε το άγημα των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Ετέλεσε δοξολογία στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Παύλου της Αρχιεπισκοπής και στη συνέχεια παρέθεσε δεξίωση προς τιμή των ευζώνων και των αξιωματικών της Προεδρικής Φρουράς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Δημήτρης Πανάγος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ