Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:30

Ο Αμβρόσιος αφορίζει τον Δ. Βερύκιο για την “Παναγία την Αρουραία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την φράση ότι ο Αντιπρόεδρος του Alpha “δεν σώζεται ούτε ακόμα με χίλια συγγνώμη, εάν θα έλεγε”, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος αφορίζει τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο για την ανάρτηση που έκανε σε κοινωνικά μέσα, παρουσιάζοντας την Παναγία και τον Χριστό με πρόσωπο αρουραίου και τον τίτλο “Παναγία η Αρουραία”.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα χαρακτηρίζει την ανάρτηση του δημοσιογράφου ένα εκ προ μελέτης έγκλημα το οποίο όπως τονίζει “δεν τελειώνει με ένα συγγνώμη, δεν το ήθελα”.

Ο κ. Αμβρόσιος επικαλείται την προσβολή αυτή ως βλασφημία προς το πρόσωπο της Παναγίας επικρίνοντας την αδράνεια της επίσημης Εκκλησίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Περιμέναμε την Ιερά Σύνοδο να εξεγερθεί και να στηλιτεύσει το ανοσιούργημά του. Αλλά ματαίως! Εκτός από μεμονωμένους ιερείς, θεολόγους και πολίτες, η Ιερά Σύνοδος έλαμψεν διά της απουσίας της από την καταδίκη της βέβηλης πράξης του Δήμου Βερύκιου».

Τέλος, δηλώνει πως η επιβολή επιτιμίου δεν έχει ως σκοπό την εκδίκηση του δημοσιογράφου αλλά τον παραδειγματισμό του, που θα τον οδηγήσει σε πραγματική μετάνοια.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ