Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:50

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: “Εμβληματική μορφή του διαθρησκειακού διαλόγου” ο Αρχιεπίσκοπος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Εμβληματική μορφή του διαθρησκειακού διαλόγου” χαρακτήρισε τον Αρχιεοπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης που έγινε δεκτός σήμερα από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αρχιεπισκοπή.

Οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μια σειρά από θέματα τα οποία απασχολούν Εκκλησία και Κράτος ειδικά στον τομέα του προσφυγικού προβλήματος και της έξαρσης του θρησκευτικού φανατισμού στην Μέση Ανατολή.

Η συνάντηση Αρχιεπισκόπου και υφυπουργού πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου στην Σάμο όπου είδε ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ.Αμανατίδης στο Φανάρι στο πλαίσιο της συνάντησης του Πρωθυπουργύ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Αμανατίδης δήλωσε:

«Η συνάντηση με τον Μακαριώτατο αποτελεί πάντοτε ευκαιρία άντλησης από την πολύτιμη πείρα του και κοινωνική αντίληψή του. Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις σημαντικές κοινές δράσεις, που αναπτύσσουν η Εκκλησία και η Πολιτεία για το προσφυγικό ζήτημα καθώς και τη συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος στον διαθρησκειακό διάλογο, μετά και τη διεθνή διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά στην Αθήνα.

Ο Μακαριώτατος, με τη διάθεση ειρήνευσης και το πνεύμα καταλλαγής του είναι σίγουρα εμβληματική μορφή του διαθρησκειακού διαλόγου. ο οποίος έχει ζωτική σημασία για την ειρηνική συνύπαρξη στις σύγχρονες κοινωνίες».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ