Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 8:05

Αλεξανδρείας: «Όταν η θρησκευτική συνείδηση χειραγωγείται, τότε ο θρησκευτικός αυτοπροσδιορισμός γίνεται παράγοντας διχασμού»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

O Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, παρευρίσκεται ως προσκεκλημένος του Υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδος κ.Νίκου Κοτζιά, στην 2η Διεθνή Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που διεξάγεται στην Αθήνα.

Ο κ. Θεόδωρος στην ομιλία του τόνισε πως «όταν η θρησκευτική συνείδηση χειραγωγείται από πολιτικές επιδιώξεις, όταν η θρησκευτική ιδιαιτερότητα πέφτει θύμα της κοινωνικής δυσανεξίας, όταν ο θρησκευτικός ζηλωτισμός φθάνει στο ακραίο σημείο άρνησης της ελευθερίας του άλλου, δήθεν στο όνομα του Θεού, τότε ο θρησκευτικός αυτοπροσδιορισμός γίνεται συχνά παράγοντας διχασμού και όχημα μισαλλοδοξίας, που τρέφει το δέντρο του κακού, του φανατισμού και της βίας… χρέος μας είναι να εργαστούμε για την ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα… η οδός της αγάπης είναι η οδός της ορθής θρησκευτικότητας. Η εμπειρία της αγάπης είναι η βίωση της αγιότητας. Όλα τα άλλα είναι παρεπόμενα. Εκτός της αγάπης δεν υπάρχει ζωή…».

Διαβάστε ολόκληρη την Ομιλία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ