Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:57

Αγρυπνία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής για τα Δημήτρια στον ομώνυμο Δήμο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Να βάλουμε λίγο τα δικά μας σχέδια στην άκρη και να αφήσουμε τον Θεό να κάνει το δικό του”, σημείωσε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο οποίος τέλεσε χθες αγρυπνία στον ναό του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Δήμο.

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Δημήτρια 2016, τελούνται καθημερινά διαφορετικές ακολουθίες και γίνονται εποικοδομητικές ομιλίες, στις οποίες προσέρχονται πολλοί πιστοί για να γεμίσουν με πνευματική ενέργεια τις ψυχές τους.

Χθες βράδυ, ο π. Συμεών, λειτουργός της αγρύπνιας, μίλησε με λόγια αγάπης για τον άγιο Δημήτριο και τόνισε πως πρέπει να εγκαταλείψουμε το να κοιτάμε το δικό μας συμφέρον και το εγώ μας και να έχουμε την αληθινή ελευθερία που μόνο ο Χριστός μπορεί να μας χαρίσει.

Υπάρχει μια ανελευθερία μέσα μας, είπε συγκεκριμένα ο π. Συμεών, και συνέχισε λέγοντας πως θέλουμε την απελευθέρωση από τα πάθη μας και τις αμαρτίες μας.

Κλείνοντας, ο π. Συμεών προέτρεψε όλους να ζητήσουν από τον Άγιο Δημήτριο και τον Θεό την αληθινή ελευθερία προτρέποντας όλους να ξεπεράσουν τα καθημερινά τους προβλήματα.

Στην αγρυπνία παρέστη και η γερόντισσα Στυλιανή, Ηγουμένη της ιεράς μονής Ταώ Πεντέλης, με συνοδία μοναχών.

Στο τέλος, ο προϊστάμενος του ναού π. Ματθαίος Χάλαρης ευχαρίστησε τον π. Συμεών για την κατανυκτική ατμόσφαιρα που προσέφερε στον ναό και ευχήθηκε κάθε καλό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ