Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 19:31

Αγρυπνία στην Μονή Αστερίου για την μνήμη του αγίου Γοβδελαά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στη βυζαντινή ιερά μονή Αστερίου στον Υμηττό, Μετόχι της Ιεράς μονής Ασωμάτων Πετράκη, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γοβδελαά του Πολυάθλου.

Προεξάρχων της ευχαριστηριακής συνάξεως ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών. Δεκάδες πιστοί ανηφόρισαν για άλλη μια φορά στο καταφύγιο αυτό της αγάπης του Θεού για να τιμήσουν τον Άγιο και να συμμετάσχουν στο Μυστικό Δείπνο του Χριστού.

Πρωτοσύγκελλος μίλησε επίκαιρα για τον Άγιο Γοβδελαά και με παλμό μετέφερε στους πιστούς το μήνυμα της εορτής. Ο Μετοχιάρης της ιεράς μονής αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός ευχαρίστησε τον επίσκοπο Θεσπιών για την παρουσία του στην μονή και τον χαρακτήρισε ως αεικίνητο λειτουργικό πνεύμα εις διακονίαν αποστελλόμενο, γιατί παρόλο τον φόρτο της υψηλής του διακονίας έκανε τον κόπο να έλθει στην μονή, να διδάξει τους πιστούς και να τους μεταδώσει Σώμα και Αίμα Χριστού.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την παρουσία του τον Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Παναγιώτη Χαβάτζα, εφημέριο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κυψέλης.

Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας οι προσκυνητές είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο από τα ιερά λείψανα του Μεγαλομάρτυρος. Μετά το πέρας της αγρυπνίας παρετέθη στους προσκυνητές μοναστηριακή τράπεζα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ