Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:01

Αγρυπνία για τους διαγωνιζόμενους μαθητές στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, αλλά και πολλών τουριστών τελέστηκε χθες βράδυ ιερά αγρυπνία στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων, στην οικία της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα, που ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ήταν μια κατανυκτική αγρυπνία προσευχής για τους μαθητές και φοιτητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Στην αγρυπνία ιερούργησε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών συμπαραστατούμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ έψαλε Βυζαντινός νεανικός χορός υπό τη διεύθυνση του κ. Σωτηρίου Κουτσούρη,

Aναγνώστηκε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς τους διαγωνιζομένους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπου, όπως χαρακτηριστικά τονίζει «Ἡ ζωή φυσικά δέν σταματᾶ στά ὅποια ἀποτελέσματα τῶν ἐξετάσεων. Νέες κορυφές και προκλήσεις θά γεννιοῦνται διαρκῶς στό δρόμο τῆς ζωῆς σας καί θά σᾶς καλοῦν σέ ἀγώνα ἔντιμο καί προσηλωμένο. Ἡ κοινωνία μας θά σᾶς ἔχει πάντοτε ἀνάγκη, θά χρειάζεται τόν ἐνθουσιασμό σας, τίς ἰδέες σας, τήν προοπτική σας».

O κ. Συμεών στο τέλος αναφέρθηκε στους λόγους που το Ίδρυμα Νεότητος της Αρχιεπισκοπής για τρίτη συνεχή χρονια τελεί αγρυπνία προς ενίσχυση των μαθητών σε αυτόν το χώρο.

“Αυτός ο τοπος μπορεί να εμπνεύσει την προσπάθεια και τον αγώνα των παιδιών μας διότι η Αγία Φιλόθεη είναι πρότυπο αγωνίστριας. Από πολύ μικρή έμαθε να αγωνιζεται σε συνθήκες δύσκολες, σε συνθήκες σκλαβιάς και ανελευθερίας για να αποδείξει σε όλους τους νέους ότι όταν κάποιος αγωνίζεται, αυτός ο αγώνας ευλογείται από τον Θεό. Η ιερά προσευχή αυτή τελείται επίσης μέσα στο σπίτι της Αγίας Φιλοθέης, καθώς αυτό μπορεί να μας διδάξει ότι η βασική δουλειά και προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις γίνεται στο σπίτι του κάθε παιδιού. Μην σας ξεγελά ότι αν τα παιδιά σας πάνε στα καλύτερα φροντιστήρια θα εχουν τα μεγαλύτερα εφόδια, ξεχνώντας ότι το βασικό φροντιστήριο είναι το σπίτι. Εκεί θα μάθουν να αγαπουν το διάβασμα, την μελέτη μαζί με τις παραστάσεις που βλέπει από τους γονείς”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ