Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 12:25

Αγρυπνία για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσόστομου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO/Αναστάσιος Βόπης Με ιερά αγρυπνία στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου Τρικάλων, γιόρτασε ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, την ονομαστική του εορτή και την 4η επέτειο από την ανάληψη των αρχιερατικών του καθηκόντων.

Στην αγρυπνία που τελέστηκε το βράδυ της Τρίτης για την μνήμη του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, λειτούργησε ο εορτάζων μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησε ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος. Μαζί τους συνιερούργησαν αρκετοί ιερείς από τις μητροπόλεις Λαρίσης και Τρίκκης.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς τον μητροπολιτικό ναό για να παρακολουθήσει την κατανυκτική ακολουθία και να ευχηθεί από κοντά στον αγαπητό ποιμενάρχη, καθώς και να προσκυνήσει τεμάχιο από το ιερό λείψανο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που βρίσκεται στο ναό.

Το θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέχουσα προσωπικότητα του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τονίζοντας ιδιαίτερα την ωραιότητα των λόγων του και τη ρητορική του δεινότητα.

Στο τέλος, ο κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιερώνυμο με τη συνοδεία του, τους ιερείς της μητροπόλεως και τις μοναστικές αδελφότητες για την παρουσία τους και όλους τους Τρικαλινούς, που παρά το προχωρημένο της ώρας και τον άστατο καιρό, προσήλθαν για να δείξουν την αγάπη τους στον επίσκοπό τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ