Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 14:59

Αγιασμός στο «Εργαστήριο Εκκλησιαστικών Τεχνών» της Μητροπόλεως Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αγιασμό, επί τη ενάρξει των μαθημάτων του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών» της Ι. Μητροπόλεως μας, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, εχθές Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017.

Το «Εργαστήρι Εκκλησιαστικών Τεχνών» βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Απ. Παύλου και Αδειμάντου, στην Κόρινθο και στεγάζονται σε αυτό, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ο Άγιος Λεωνίδης», η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών του Νομού μας «ο Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος», η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ο Άγιος Λουκάς» και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τερψιχόρη».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην προσπάθεια, που κατεβλήθη και καταβάλλεται σε καιρούς χαλεπούς, για την δημιουργία και την λειτουργία της Σχολής των Εκκλησιαστικών Τεχνών, δεδομένου του ότι η φοίτηση των μαθητών όλων των προαναφερθέντων τμημάτων της είναι δωρεάν.

Επίσης τόνισε την παραχώρηση του οικήματος από το Γηροκομείο Ανδρών στην Ι. Μητρόπολή μας καθώς και τις εργασίες, που πραγματοποιούνται μέχρι και σήμερα, προκειμένου η Σχολή να πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την αναγνώριση της από το Κράτος, ως απολύτως νόμιμη.

Επιπρόσθετα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Διδακτικό Προσωπικό, τους Υπευθύνους των Σχολών, τους Ιερείς και τους συντελεστές, οι οποίοι με πολύ αγάπη διακονούν τις Σχολές του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών», προκειμένου μέσα από αυτές να αναδειχθούν πρόσωπα καταρτισμένα, που θα στελεχώσουν τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας και θα προσφέρουν στην Τοπική και όχι μόνον Εκκλησία μας ανταποδίδοντας την γνώση που απέκτησαν.

Τέλος, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιδιαίτερη ευλογία, για την Ι. Μητρόπολή μας, να κατέχουμε αποτμήματα των Ι. Λειψάνων των Αγίου Λεωνίδου και των συν Αυτώ Μαρτύρων γυναικών και κάλεσε όλους τους παρισταμένους να Τα προσκυνήσουν, ευχόμενος ταυτόχρονα να έχουν κάθε πρόοδο στις σπουδές τους και δίδοντάς τους, προς ευλογία, από μια Εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ