Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 16:16

Αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος στο Πανεπιστήμιο “Νεάπολις” της Πάφου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» Πάφου τελέστηκε Αγιασμός για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου κ Βιάννου κ. Ανδρέα (καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και του Ελλογιμωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νικολάου Ιωαννίδου (καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών), καθώς και του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Μιχαήλ Λεπτού και όλης της Πανεπιστημιακής και Φοιτητικής κοινότητας.

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του α΄κύκλου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Θεολογίας α΄και γ΄εξαμήνου των Τμημάτων Ελλάδος και Κύπρου για το ακαδημ. έτος 2015- 2016. Το Πανεπιστήμιο ‘’Νεάπολις’’ προσέφερε στους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος εκπαιδευτική εκδρομή με τη συνοδεία καθηγητών και του προσωπικού του. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να εκκλησιαστούν και να ξεναγηθούν στην Ι. Μ. Αγίου Νεοφύτου και με την ευλογία του Ηγουμένου, Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου, ανεχώρησαν για το χωρίο Όμοδος, όπου τελέστηκε δέηση στον Ι. Ναό του Τιμίου Σταυρού, όπου φυλάσσονται Ιερά κειμήλια της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ιεράς ομώνυμης Μονής.

Οι φοιτητές αξιώθηκαν να προσκυνήσουν τα σύμβολα του Πάθους του Κυρίου, την τίμια κάρα του Αποστόλου Φιλίππου και άλλα λείψανα είκοσιεπτά Αγίων. Ακολούθως επεσκέφθησαν την Ι. Μητρόπολη Λεμεσού, όπου τους υπεδέχθη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Οι εξ Ελλάδος ιδιαιτέρως φοιτητές απεκόμισαν εντυπωσιακή εμπειρία από την πραγματοποιηθείσα εκπαιδευτική εκδρομή.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Θεολογικών Σπουδών συνεχίζει και φέτος για πέμπτη χρονιά με ανανεωμένο πρόγραμμα τεσσάρων επιστημονικών κατευθύνσεων την λειτουργία του, με ιδιαίτερα αξιοσημείωτη πολυπληθή προσέλευση φοιτητών και συμμετοχή διακεκριμένων και έμπειρων καθηγητών σε συνθήκες που εγγυώνται την ευοίωνη συνέχεια του προγράμματος και στο μέλλον και την συστηματική επιστημονική κατάρτιση των μεταπτυχιακών φοιτητών με προσιτή αριστεία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ