Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:43

Αγία Πετρούπολη: Σέρβοι Αρχιερείς επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης είχε τη χαρά να δεχθεί αδελφούς του Αρχιερείς από το Πατριαρχείο Σερβίας. Τους υποδέχτηκε στην μεγάλη αίθουσα των επισήμων, της Ι.Μ. Αναστάσεως του Κυρίου, όπου διαμένει για λόγους υγείας, φιλοξενούμενος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλου.

Πρώτος, βεβαίως, ο Βικάριος του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου, θεοφιλέστατος Μοραβικίου κ. Αντώνιος, ως εκπρόσωπός του, αλλά και ως επικεφαλής της Παροικίας των Ορθοδόξων Σέρβων στην Μόσχα, όπου διαμένει στο Σέρβικο μετόχι των Αγίων Πέτρου και Παύλου.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος ευρισκόμενος, κατ’ αυτάς, στην Αγ. Πετρούπολη, όπου αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της πόλης.

Τέλος, εχθές, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο, ο θεοφ/τος Έγγρας κ. Ιερώνυμος, βοηθός επίσκοπος της Μητρόπολης Μπάτσκας, στην αχανή Βοϊβοντίνα. Ο κ. Ιερώνυμος (Μόσεβιτς) είναι γνωστός στη Ελλάδα, ιδιαιτέρως στην Αθήνα, όπου υπηρέτησε ως εφημέριος και ιεροκήρυκας στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου, μέχρι της εκλογής και χειροτονίας του εις επίσκοπο την 28-9-2014. Τους Αρχιερείς συνόδευσε ο Θεοφ. Μοραβικίου.

Οι ανωτέρω Ιεράρχες μετέφεραν τους χαιρετισμούς του Πατρ/ρχη κ. Ειρηναίου και τα συγχαρητήριά του για την απελευθέρωση από τη φυλακή. Καλωσορίζοντάς τον δε, εκ μέρους των, του ευχήθηκαν καλή διαμονή στη Ρωσία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης τους παρακάλεσε να μεταφέρουν τους θερμούς χαιρετισμούς του στον Πατρ/ρχη των Σέρβων κ Ειρηναίο, καθώς και στον Μητρ/τη Μπάτσκας κ.Ειρηναίο.

Επίσης, η Κυριακή των Απόκρεω φέτος, συνέπεσε με την εορτή της Υπαπαντής στην Ρωσία, όπου ακολουθούν το παλαιό εορτολόγιο. Την ημέρα αυτή ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιωάννης, λειτούργησε στο Καθολικό της γυναικείας Ι.Μονής της Αναστάσεως στην Αγία Πετρούπολη. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ευλόγησε δείγματα κεριών, για τις ανάγκες του Μοναστηριού.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Θωμάς Αναστασιάδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ