Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:09

Αβύδου: “Όποιος χτυπά την Εκκλησία, χτυπάει τα χέρια του στα καρφιά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τη μνήμη του Αγίου Αντίπα Επισκόπου Περγάμου εόρτασαν εκ μεταθέσεως απόψε στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Αγίου στο Γουδί, που υπάγεται στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος συμπαραστατούμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων.

Ο κ. Κυριλλος αναφερόμενος στο μαρτύριο του Αγίου Αντίπα είπε ότι “αυτό που ενέπνευσε τον Άγιο Αντίπα να μαρτυρήσει για τον Ιησού Χριστό είναι η πεποίθηση και η εμπειρία της Αναστάσεως του Χριστού και του κενού μνημείου. Η Ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός το οποίο διαχρονικά έχει την μεγαλύτερη σημασία για κάθε άνθρωπο”.

Πρόσθεσε επίσης ‘οτι “ο άνθρωπος που είναι έτοιμος να θυσιάσει την ζωή του για τον Χριστο σημαίνει ότι ο Χριστός κυβερνά την ψυχή του και όλη του την ύπαρξη”, ενώ συμπλήρωσε πως “όποιος βιώνει το Πάσχα, ζει από τώρα την χαρά που χαρίζει ο Χριστός και αυτην την χαρά βίωσε και ο Άγιος Αντίπας”.

Ο Επίσκοπος Αβύδου αναφερόμενος στις διώξεις των πρώτων χριστιανικών χρόνων τόνισε ότι και σήμερα η πίστη διώκεται με ποικίλους τρόπους. “Η ζωή των πρώτων χριστιανών ήταν ένας διαρκής αγώνας για επιβίωση. Όμως τον αγώνα της επιβίωσης η Εκκλησία θα τον κερδίζει πάντα γιατί είναι του Χριστού. Και όποιος χτυπάει την Εκκλησία, χτυπάει τα χέρια του στα καρφιά. Όσο ανίκανοι και αμαρτωλοί και να είμαστε, η Εκκλησία υπάρχει και θα υπάρχει γιατί είναι του Χριστού και θα λυτρώνει όποιον σηκώνει τα χέρια του στον ουρανό για να εμπιστευθεί την ύπαρξή του στον Θεό”.

Στο τέλος του εσπερινού ο κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον εφημέριο του πανεπιστημιακού ναού π. Νικόλαο Πανταζή για την πρόσκληση αλλά και τον π. Γεώργιο Μεταλληνό για την προσφορά του στην Ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ