Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 20:09

Αβύδου Κύριλλος: “Ο Άγιος Νεκτάριος με την ζωή του είναι μια ζωντανή πυξίδα για τον άνθρωπο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε  κατανυκτικό κλίμα και με την παρουσία πολλών πιστών τελέστηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως.

Κάτω από τον κυρίως ναό βρίσκεται μεγάλο παρεκκλησίο, που τιμά τον Άγιο, ενώ φυλάσσεται και τεμάχιο λειψάνου

Στον αποψινό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της περιοχής.

Στο λόγο του ο κ. Κύριλλος τόνισε πως “Όλη η  ζωή του Αγίου Νεκταρίου ήταν ένας αγώνας. Ένας αγώνας με διώξεις και συκοφαντίες. Όμως εκτός από  αγώνας με τις διώξεις και την ζηλοφθονία, ήταν και  αγώνα με τα πάθη και τις αδυναμίες. Έρχεται όμως η συνάντηση με τον Χριστό να τον ανακαινίσει. Πολλές φορές οι γνωριμίες στην ζωή μας, ενώ αρχικά μας γεμίζουν ενθουσιασμό στην συνέχεια φθίνουν με τον χρόνο και τον καιρό. Η συνάντηση του Αγίου με τον Χριστό τον αναγέννησε. Και μπόρεσε έζησε την μεγάλη ευκαιρία. Και γι  αυτό μπόρεσε και αναδείχθηκε μέγας και ο Θεός τον εδόξασε”.

Ο Επίσκοπος Αβύδου επεσήμανε “Η κάθε εποχή έχει τα προβλήματά της και τις δυσκολίες της. Ο Άγιος Νεκτάριος, απέναντι στις κακίες του κόσμου και στην συκοφαντίες επέδειξε μια συμπάθεια και μιαευσπλαχνία όπως αυτή του Εσταυρωμένου Χριστού.  Ο Άγιος Νεκτάριος ξεπέρασε τα ανθρώπινα και τα μικρά. Δε νοιάστηκε για τις απόψεις και την γνώμη που είχαν οι άνθρωποι γι αυτόν”.

Καταλήγοντας τόνισε πως “Ο Άγιος Νεκτάριος με την ζωή του και το παράδειγμά του είναι μια ζωντανή  πυξίδα για τον άνθρωπο”.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Αβύδου και τους ιερείς για την παρουσία τους στην δεύτερη πανήγυρη του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ