Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 12:46

Αβύδου: “Η εξουσία απογοητεύει τους ανθρώπους από τότε μέχρι και σήμερα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την πλάνη και την ψευδαίσθηση που προκαλεί η εξουσία στους ισχυρούς, τόνισε ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος.

Ο κ. Κυριλλος απο τον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Δημητρίου Όπλων όπου ιερούργησε σήμερα, αναφέρθηκε στην εποχή του Διοκλητιανού και των διωγμών των Χριστιανών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά “Όσοι είναι στην εξουσία παθαίνουν μεγάλη ζάλη και νομίζουν ότι η εξουσία είναι ατέλειωτη και απέραντη ή ότι αυτοί είναι παραπάνω από τους άλλους ανθρώπους. Η εξουσία πολλές φορές απογοητεύει τους ανθρώπους και μάλιστα από τότε μέχρι και σήμερα. Ιδιαίτερα σήμερα -τις τελευταίες δεκαετίες- στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε, απογοητευόμαστε συχνά από αυτούς τους οποίους εμπιστευόμαστε διότι παίρνουν λάθος τον ρόλο τους”.

Ο Επίσκοπος Αβύδου υπογράμμισε πως “Είναι πλάνη να νομίζει κάποιος ότι είναι παραπάνω από τους άλλους ανθρώπους. Αυτή είναι η αλαζονεία της εξουσίας”, ενώ σε άλλο σημείο είπε πως “η ειρήνη στην ψυχή του ανθρώπου έρχεται όταν συμφιλιώνετα με την πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι πως όλα στη ζωή έχουν ένα τέλος. Και ότι η ζωή είναι ένα δώρο που δεν ορίζουμε και μπορεί να τελειώσει κάποια στιγμή απότομα. Αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει στην κατάθλιψη αλλά στον προορισμό μας που είναι να γνωρίσουμε τον Χριστό.”

Αναφερόμενος στον εορταζόμενο Άγιο Δημήτριο τόνισε πως “γνώρισε τον Χριστός και έζησε την μακαριότητα του Θεού. Οι Άγιοι είναι η φανέρωση του Θεού στην ζωή του ανθρώπου. Είναι η απόδειξη ότι ο Θεός είναι ζωντανός και ότι μέσα σε οποιοδήποτε περιβάλλον αναδεικνύει τους αγίους σε φως για την σκοτεινή πορεία των ανθρώπων.”

Ο προϊστάμενος του ναού π. Φιλούμενος Ρούμπης ευχαρίστησε τον κ. Κύριλλο για την την παρουσία του στην πανήγυρη και την μεστότητα του θείου λόγου του.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λαρισσαίος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ