Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:31

Έφυγε από τη ζωή ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Σπυρίδωνος. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 89 ετών.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κυρός Σπυρίδων Καλαφατάκης γεννήθηκε το 1926 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία απεφοίτησε το 1954. Υπηρέτησε ως Γραμματεύς και Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, Προϊστάμενος και Ιεροκήρυξ των Ι. Ναών Παναγίας της Δεξιάς και του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά (1954- 1971), Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς, Προϊστάμενος και Ιεροκήρυξ του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (1971- 1976). Το 1976 εξελέγη υπό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Τιτουλάριος Επίσκοπος Νεοχωρίου, διατηρώντας την θέση του Πρωτοσυγκέλου της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εξελέγη στις 2 Μαΐου του 1984.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Σπυρίδωνος θα ψαλεί στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Αργοστολίου την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12.00. Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Κεφαλληνίας ωρίσθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ