Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 5:44

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως [φωτογραφίες]

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε και εφέτος η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Αθήνα. Λίγο μετά τις 08:30 έφθασε στο αεροδρόμιο το αεροσκάφος της ελληνικής κυβέρνησης το οποίο μετέφερε την ελληνική αποστολή.

Την ελληνική πολιτεία εκπροσώπησε ο γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Γιάννης Αμανατίδης και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Παύλος.

Το Άγιο Φως υποδέχθηκαν ο επιχώριος μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε οτι «Σήμερα η Εκκλησία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Βουλή, οι Δήμαρχοι αλλά και ο ελληνικός αλός υποδεχόμαστε το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους όπως πρέπει και όπως πάντα υποδεχόμαστε το Άγιο Φως οι Έλληνες» συμπληρώνοντας πως «Το φως νίκησε πάντα το σκοτάδι και όλους εκείνους που ήθελαν να καθυποτάξουν την πατρίδα και την Εκκλησία».

«Τώρα πια ο θάνατος νικήθηκε, ο διάβολος καταργήθηκε και οι νεκροί στα μνήματα ζουν την ατελεύτητη ζωή. Ευγνωμονώ την Ι. Συνοδο για την σημερινή πνευματική ευκαιρία που έζησα για μια ακόμη φορά» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ι. Συνόδου, μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος που ευχαρίστησε την ελληνική πολιτεία για την αερομεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις.

«Είχα την τιμή, εκπροσωπώντας την Ελληνική Πολιτεία, να παραλάβω από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄ και να μεταφέρω στην Πατρίδα μας το Άγιο Φως» Σημείωσε ο κ. Αμανατίδης που συμπλήρωσε: «Το Φως της ελπίδας προς κάθε άνθρωπο , που σήμερα δοκιμάζεται, ταλαιπωρείται. Το Φως της ειρήνης και της αγάπης σε έναν κόσμο με πολλές ανοιχτές εστίες πολέμου . Το Φως της υπομονής, της ανεκτικότητας αλλά και της αλληλεγγύης απέναντι σε κάθε άνθρωπο διαφορετικό και πληγωμένο.Το Φως του χαρμόσυνου μηνύματος της ζωής και της Ανάστασης, που τόσο έχουμε ανάγκη και προσδοκούμε όλοι οι Έλληνες».

Ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου Γ’ στον ελληνικό λαό και ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την μέριμνα της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ