Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:31

Έριξαν τον Σταυρό στην παγωμένη λίμνη Μπελέτσι στις Αφίδνες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΦΙΔΝΕΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στις Αφίδνες και στην γραφική λίμνη Μπελέτσι τελέστηκε για 8η συνεχή χρονιά ο αγιασμός των υδάτων. Την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο αρχιερατικός επίτροπος Αφιδνών, Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Αναγνωστάκης με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, που προσήλθαν παρά το δριμύ ψύχος.

Από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Αφιδνών κ. Γεώργιος Πούλος και ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου κ. Δημήτρης Βελτανιώτης, ενώ ο π. Τιμόθεος ευχαρίστησε την Φιλαρμονική του Δήμου Ωρωπού και την Δημοτική Αρχή για την συνδρομή και οργάνωση της τελετής και τον ευπρεπισμό του σημείου όπου θα ετελείτο ο καθαγιασμός.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, ο οποίος ήταν στολισμένος με πορτοκάλια, πατροπαράδοτο έθιμο των Θεοφανίων που συμβολίζει την ευλογία των καρπών.

Η παρουσία του κόσμου κάθε χρόνο την εορτή των Θεοφανίων είναι μεγάλη, καθώς χιλιάδες άτομα συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν τον αγιασμό μέσα σ’ ένα κατάφυτο και γραφικό τοπίο.

Εν συνεχεία στο γραφικό παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος, ο κόσμος σχημάτισε σειρά για να λάβει την ευλογία του αγιασμού.

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου τη διετία 1973-75. Σήμερα αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά όσο και μόνιμα νηκτικά (πάπιες, κύκνοι) καθώς και νεροχελώνες και ψάρια, κυρίως κυπρίνοι και χέλια.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ