Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 8:08

Ένας χρόνος που έφυγε ο Μητροπολίτης κυρός Ευγένιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, εορτή της μνήμης του Οσίου Φιλοθέου και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα, και ημέρα της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου Ιεράπετρας, όπου και τέλεσε Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Προκατόχου του, καθώς και το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Ευαγγέλου Μπίνα.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος σημείωσε προς το εκκλησίασμα ότι, τελέσαμε αξιοχρέως μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, καθώς συμπληρώνεται ακριβώς ένα έτος από την εις Κύριον εκδημία του, και ευχήθηκε να έχουμε την ευχή του από τους ουρανίους θαλάμους και να συνεχίσει να δέεται και να πρεσβεύει προς τον Τριαδικό Θεό για όλους μας από το Επουράνιο Θυσιαστήριο.

Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της περιοχής, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμων προκατόχων του Αρχιερέων Ευγενίου, και Φιλοθέου και Φιλοθέου, οι οποίοι κατά την ημέρα αυτή εόρταζαν τα ονομαστήριά τους, στους τάφους αυτών που βρίσκονται στην κρύπτη του Ιερού Επισκοπικού παρεκκλησίου του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου.

Εκ της Ι. Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ