Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:25

Έναρξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Μητροπόλεως Κηφισίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, η φετινή έναρξη του σχολικού έτους του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, οι οποίες στεγάζονται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δήμου Μεταμορφώσεως.

Η εκδήλωση άρχισε με την τέλεση του εσπερινού, στη οποία έψαλαν καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής. Κατόπιν τελέσθηκε ο αγιασμός από τον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο συμπαρισταμένων κληρικών της Μητροπόλεως, ενώ παρέστηκαι ο Δήμαρχος του Δήμου Μεταμορφώσεως κ. Ευστράτιος Σαραούδας με την συνοδεία Δημοτικών Συμβούλων.

Μετά το πέρας του αγιασμού, παρεδόθησαν από τον Μητροπολίτη Κηφισίας οι έπαινοι μετά χρηματικού βραβείου στους επιτυχόντες μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, καθώς και τα διπλώματα βυζαντινής μουσικής στους επιτυχόντες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

Ο κ. Κύριλλος στον χαιρετισμό του απευθυνόμενος προς τους καθηγητές του Φροντιστηρίου και της Σχολής Βυζ. Μουσικής, αφού τους ευχαρίστησε για την εθελοντική προσφορά τους, τόνισε ότι: «η καρδιά της Μητροπόλεως Κηφισίας χτυπά στην Μεταμόρφωση», ενώ τόνισε ακόμα πως “σε αυτό το πνευματικό κέντρο υπάρχουν οι κατάλληλες δομές όπου στεγάζονται οι σχολές της Μητροπόλεως, το παράρτημα των μεταπτυχιακών σπουδών του πανεπιστημίου της Λευκωσίας, επιμορφωτικά σεμινάρια κληρικών κ.α.

Μιλώντας προς τους μαθητές, τόνισε την αξία της κατάκτησης και της σωστής διαχείρισης της γνώσης, προς όφελος της κοινωνίας αλλά και της Εκκλησίας.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ