Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:43

Έναρξη του Ζ’ Διεθνούς Μουσικολογικού Συνεδρίου «Θεωρία και Πράξη της Ψαλτικής Τέχνης»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το Ζ΄ Διεθνές Συνέδριο, Μουσικολογικό και Ψαλτικό, µε τον γενικό τίτλο «Θεωρία και Πράξη της Ψαλτικής Τέχνης».

Στην εναρκτήρια συνεδρία χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ομότιμος Καθηγητής και Διευθυντής του Ιδρύµατος Βυζαντινής Μουσικολογίας Γρηγόριος Στάθης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Αχιλλέας Χαλδαιάκης και ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, Μητροπολίτης Ελάσσώνος Χαρίτων.

Παρέστησαν επίσης ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος, ως εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πλήθος ιεροψαλτών και ερευνητών από όλη την Ελλάδα.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την μέριμνα του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την αρωγή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα ασχοληθεί με τομείς όπως Μελοποιία και κορυφαίοι Μελοποιοί, Θεωρία – Αισθητικές Αρχές και Ψαλτική Παράδοση, Προβολη, Ανάλυση και Αισθητική Θεώρηση διαχρονικών μελοποιημάτων, Μορφολογία και Ψαλτική Ερμηνεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ