Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:39

Έναρξη εορτασμών για τη Σύναξη των εν Λαρίση Αγίων (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με την υποδοχή των τοπικών Αγίων και της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Αρμενιώτισσας, ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα, οι τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις για την Σύναξη πάντων των εν Λαρίση Αγίων.

Κλήρος και λαός με επικεφαλής τον μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, υποδέχθηκαν στα προπύλαια του ιερού ναού του αγίου Νικολάου, τα ιερά θησαυρίσματα της τοπικής εκκλησίας, που φυλάσσονται ως πολύτιμος θησαυρός σε ενορίες και μόνες της μητροπόλεως Λαρίσης.

Ακολούθησε πανηγυρική Δοξολογία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή δεκάδων κληρικών της μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή και το μαρτύριο των τοπικών Αγίων τονίζοντας πως «τα λείψανα των αγίων μας υπογραμμίζουν την συνείδηση της χριστιανικής μας ιδιότητας. Δεν είναι τυπικά πράγματα, η απλώς τελετουργικά και λίγο μισομαγικά τα όσα κάνουμε στην εκκλησία μας. Είναι ουσιαστικά, που είναι για εμάς παρακαταθήκη και υποθήκες ζωής».

Σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης Λαρίσης πρόσθεσε πως «μπορεί οι άγιοι να έφυγαν από τη ζωή, όμως τα λείψανά τους είναι φορείς χάριτος, αφού τα ακούμπησε η χάρις του παναγίου πνεύματος» και πρόσθεσε πως «ο θεός τιμά τόσο πολύ τον άνθρωπο που τον ανεβάζει μέχρι το ύψος της αγιότητος».

Καταλήγοντας, ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως «εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε τα λείψανα των αγίων μας, ασχέτως αν πολλοί στις ημέρες μας το θεωρούν κάτι ανούσιο και περιττό».

Να αναφερθεί ότι την υποδοχή και την τελετή της Δοξολογίας παρακολούθησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

https://www.facebook.com/orthodoxiainfo/videos/816039055497857/?t=5

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ