Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:17

Άτυπη σύνοδος για να αποφασίσουν τον διάδοχο του κυρού Ευγένιου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των ιεραρχών της Εκκλησίας της Κρήτης, για την πλήρωση του θρόνου της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. Ήδη οι ιεράρχες είχαν αποφασίσει να κάνουν μια προκαταρκτική σύνοδο ουσιαστικά, σήμερα μετά το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου, ώστε να αποφασίσουν και για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Στόχος όλων είναι να πάνε πολύ γρήγορα στην εκλογή του νέου μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και όπως όλα δείχνουν, θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου.

Τη σχετική πρόσκληση έχει απευθύνει ο πρόεδρος της Συνόδου, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, επιδιώκοντας να διαμορφωθεί το κλίμα συναίνεσης που απαιτείται για να προχωρήσει η εκλογή νέου Μητροπολίτη στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Συνόδου που έχει οριστεί για την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ

Η «άτυπη σύνοδος» των ιεραρχών αναμένεται να επικεντρωθεί τόσο στα πρόσωπα των υποψηφίων όσο και στα διαδικαστικά θέματα της εκλογής. Το κρίσιμο, όμως, ζήτημα είναι ο βαθμός συμφωνίας των ιεραρχών σ’ ένα πρόσωπο κοινής επιλογής ώστε να θεωρείται βέβαιη η εκλογή. Ουσιαστικά, αναζητείται ο κρίσιμος αριθμός των πέντε ιεραρχών που θα εκφράσουν την βούληση να στηρίξουν έναν υποψήφιο.

Ως βασικοί υποψήφιοι εμφανίζονται δύο πρόσωπα, με τον ένα επικρατέστερο και τον άλλο αουτσάιντερ.

Ο Πρωτοσύγκελος της χηρεύουσας Μητρόπολης και Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Κύριλλος Διαμαντάκης και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης. Πρόσωπο έξω από τους δύο θα θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ