Για μια ακόμα χρονιά ο υπό την αιγίδα της εκκλησιαστικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Ηλιούπολης – Χ.Λ.Ο.Η., παρουσίασε την δουλειά του στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής».

Την Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 από τις 20:30 έως λίγο πριν τα μεσάνυχτα παρουσιάστηκε μια εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο, «Θύμησες που μας ντύσαν και μας μεγάλωσαν».

Το τραγούδι της Προποντίδας «Χίλια καλώς ορίσατε», ξεκίνησε την εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν ανάμεσα στους εκατοντάδες θεατές, ο πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Κούκουνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τάσος Ευσταθίου, Χρήστος Καλαρύτης και Κώστας Σεφτελής, πρόεδροι τοπικών συλλόγων και διευθυντές σχολείων.

Χοροί από την Σιάτιστα της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και Σερραϊκοί από την Ανατολική, μαζί με άλλους από τις χαμένες πατρίδες στην Ανατολική Ρωμυλία και την Προποντίδα ενθουσίασαν το κοινό αλλά και έστειλαν μήνυμα στις βαρύθιμες καρδίες όλων.

Το παιδικό – νεανικό τμήμα μετά την παρουσίαση του προγράμματος του, που έδωσε μια ελπιδοφόρα νότα για το μέλλον και την διατήρηση της παράδοσης, δρόσισε και γλύκανε όλους του παρισταμένους, μοιράζοντας λουκούμια και γλυκόπιοτο κρασί.

Από τους χορούς δόθηκε το έναυσμα στον επίτιμο πρόεδρο του ομίλου και πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της κοινότητας μας, Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, να συγχαρεί τους συντελεστές αλλά και να εκφράσει τα συλλυπητήρια του προς όλους, για την αρνητική έκβαση της υποθέσεως του ονόματος του γειτονικού κρατικού μορφώματος. «Δεν είχαν εξουσιοδότηση από τον λαό να χαρίσουν το όνομα της Μακεδονίας μας. Δεν είχαν την ανδρεία αλλά και την θέληση, ώστε να μην ονοματίσουν «Βορειομακεδόνες» τους γείτονες Βουλγάρους και Αλβανούς, που συνιστούν το κράτος αυτό. Αύριο κανείς δεν θα τους εμποδίσει να ζητούν την ένωση με την Νότια Μακεδονία, όπως δεν εμπόδισαν και τον Πρωθυπουργό τους να μιλά για «Μακεδόνες» και Έλληνες κατά την ώρα της υπογραφής της συμφωνίας».

Κλείνοντας πριν ευχαριστήσει το ζεύγος Νικολάου και Φανουρίας Τριανταφύλλου, χοροδιδάσκαλο και παρουσιάστρια της εκδήλωσης αντίστοιχα, και τους μουσικούς Γιώργο Κοτσίνη που ήταν στο κλαρίνο, Μανώλη Κόττορο που έπαιξε βιολί και τραγούδησε, Θωμά Κωνσταντίνου με το λαούτο και τα φωνητικά αλλά και τον Κώστα Μερετάκη που ήταν στα κρουστά, ευχήθηκε «να μην μας αξιώσει ο Θεός σε άλλες εθνικές απώλειες. Δεν θέλουμε άλλες ΧΑΜΕΝΕΣ πατρίδες».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: Άγγελος Κάνδηλας, Σεραφείμ Δημητρίου.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: