Μια πανέμορφη δομινικανή εκκλησία του 15ου αιώνα μεταμορφώθηκε σε βιβλιοπωλείο, διατηρώντας τόσο την ιστορική αξία του κτηρίου όσο και την κατανυκτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

Στην ολλανδική πόλη Zwolle το αρχιτεκτονικό γραφείο BK Architecten ανέλαβε τη μεταμόρφωση της εκκλησίας σε βιβλιοπωλείο και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει. Ειδικότερα, οι αρχιτέκτονες Jos Burger και Wouter Keijzer ανέλαβαν την ανακαίνιση, επιλέγοντας ζεστά χρώματα, ξύλο και γυαλί για τις εργασίες, ενώ τα περίτεχνα βιτρό στα παράθυρα είναι έργο του Νορβηγού καλλιτέχνη Kjell Nupen.

Τα τρία νέα δάπεδα που δημιουργήθηκαν μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν χωρίς να επηρεαστεί ή να καταστραφεί η εκκλησία. Οι πολυέλαιοι αλλά και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα παρέμειναν στο χώρο, με σκοπό να υπερτονιστεί η προηγούμενη χρήση του χώρου.

Οι ιδιοκτήτες αλλά και οι επισκέπτες δεν παύουν να επαινούν την επαναχρησιμοποίηση του χώρου και να υπερτονίζουν τη σπουδαιότητα αυτής της προσπάθειας.

ΠΗΓΗ: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: