Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 | 11:40

Ωρεών: «Οι Τρεις Ιεράρχες δεν αλλοτριώθηκαν από τον τεράστιο γνωστικό πλούτο που κατέκτησαν»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Η διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών εστιάζει και δίνει προτεραιότητα στις ψυχικές αξίες, τα πνευματικά χαρίσματα και τον εσωτερικό πλούτο του ανθρώπου” τονισε ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος αναφερόμενος στο νόημα της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ήταν προσκεκλημενος χθες το απόγευμα, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, η καθιερωμένη σύναξη της ειδικής Σχολής πνευματικού καταρτισμού της Μητροπόλεως Κορίνθου, όπου ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Το νόημα της παιδείας κατά τους Τρεις Ιεράρχες».

Ο κ. Φιλόθεος κατέδειξε το νόημα και τον σκοπό της Παιδείας κατά τους Τρείς Ιεράρχες, Παιδείας, επισημαίνοντας ότι οι Τρεις Μέγιστοι Διδάσκαλοι επιθυμούσαν να δώσουν φτερά στις ψυχές των παιδιών «αρπάζοντάς» τες από τα κοσμικά και την αμαρτία και «φέρνοντάς» τες κοντά στο Θεό και την χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “Η διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών εστιάζει στο ότι πέρα από την γνώση αυτή καθαυτή, που φυσικά και είναι επιθυμητή, οφείλουμε να δίδουμε προτεραιότητα στις ψυχικές αξίες, τα πνευματικά χαρίσματα και τον εσωτερικό πλούτο του ανθρώπου και πάντοτε να αφήνουμε τελευταία την ικανοποίηση και την εξασφάλιση των βιολογικών και των υλικών αγαθών”.

Υπογράμμισε πως “η θεώρηση αυτή κλιμακώνεται με την αποτύπωση ότι, όσες γνώσεις κι αν κατακτήσουμε, αν δεν ζήσουμε αυτά που δίνουν το πραγματικό νόημα και την αξία της ζωής, όπως την πίστη στο Θεό, την αγάπη, τα αληθινά βιώματα της ζωής και την προερχόμενη από τα λάθη μας πείρα, όλες αυτές οι γνώσεις αυτομάτως καθίστανται μάταιες.

Ο Επίσκοπος Ωρεών κατέληξε την ομιλία επισημαίνοντας πως “οι Τρεις Ιεράρχες, σε καμία περίπτωση δεν αλλοτριώθηκαν από τον τεράστιο γνωστικό πλούτο, που κατέκτησαν, αλλά αντιθέτως προσέλαβαν την κτιστή γνώση και την φώτισαν με την λάμψη της άκτιστης Θείας Χάριτος.

Ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος ευχαρίστησε τον κ. Φιλόθεο για την άμεση, εύληπτη και ταυτόχρονα βαθειά θεολογική παρουσίασή του και έκλεισε την συνάντηση αναφέροντας ότι, πλέον η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια, καθώς στον διαρκώς μεταβαλλόμενο σε ηθικές αξίες κόσμο μας Εκκλησία, Πολιτεία, γονείς και εκπαιδευτικοί οφείλουμε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα παιδιά μας να συνεχίσουν να ανατρέφονται εν «παιδεία και νουθεσία Κυρίου»!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ