Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 13:21

Χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο οι εορτασμοί για την Αγιοκατάταξη του Γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις για την κατάταξη στο αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη. Παρά τις ανακοινώσεις πως οι εκδηλώσεις θα κορυφώνονταν με πατριαρχικό και αρχιεπισκοπικό συλλείτουργο το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου, τελικά ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα βρεθεί στο μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ.

Ήδη ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στην Ελλάδα, καθοδόν για το μοναστήρι της Μητροπόλεως Χαλκίδος όπου το απόγευμα θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό.

Τις τελευταίες ημέρες συζητήθηκε έντονα η παρουσία ή μη του Αρχιεπισκόπου στους εορτασμούς, με πολλούς να θεωρούν πως τουλάχιστον θα παραστεί στον Εσπερινό. Η προσκυνηματική του επίσκεψη στη συγκεκριμένη μονή την προηγούμενη εβδομάδα όμως έκλεισε ουσιαστικά τη συζήτηση, αφού με την κίνηση του αυτή ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε το μήνυμα.

Στις εκδηλώσεις θα υπάρξει εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Αντιπρόεδρο της ΔΙΣ, μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ

Είναι γνωστό ότι από την στιγμή που οι σχέσεις Αθηνών – Φαναρίου άρχισαν να δοκιμάζονται, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδειξε να αποφεύγει της συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές στο διάστημα αυτό, που ο Πατριάρχης βρέθηκε στην Αθήνα χωρίς να επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα.

Με την υπόθεση του ναού του αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά το κλίμα έγινε ακόμη πιο ψυχρό. Η επιλογή δε του Πατριάρχη, να συμπεριλάβει στην επίσημη ακολουθία του στην Εύβοια τον επίσκοπο Αμορίου φαίνεται πως ήταν η αιτία που οδήγησε τον Αρχιεπίσκοπο στο να πει τελικά όχι στο συλλείτουργο.

Αν δεν αλλάξει κάτι στο επόμενο διάστημα, ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστεί ούτε στο οικολογικό συμπόσιο που διοργανώνει το Πατριαρχείο στις Σπέτσες την ερχόμενη εβδομάδα, η έναρξη των εργασιών του οποίου θα γίνουν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο μουσείο της Ακρόπολης.

Αυτό που όλοι πλέον περιμένουν με ενδιαφέρον είναι η συνάντηση που θα έχουν την Δευτέρα Αρχιεπίσκοπος και Πατριάρχης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο Πατριάρχης την ίδια μέρα θα συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Πρωθυπουργό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ