Ελλάδα

Χρυσό Ιωβηλαίο του Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου κ. Σεραφείμ

Στην κατάμεστη αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε απόψε η τιμητική εκδήλωση για την συμπλήρωση πενήντα χρόνων αρχιερατείας του Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία της πλειονότητας των μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, πανεπιστημιακούς, πολιτικούς και πλήθους κόσμου, που κατέκλυσαν ασφυκτικά την Αίθουσα και έσπευσαν να ευχηθούν στον μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για την πολυετή ποιμαντορία του στην Μητρόπολη Καρυστίας.

Χαιρετισμούς απήυθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας & Σκύρου, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πόγκας.

O κ. Ιερώνυμος χρησιμοποίησε μια φράση από την επι του όρους ομιλία του Κυρίου προς τους μαθητές Του «Ουχ υμείς με εξελέξασθε, αλλ’ εγώ εξελεξάμην υμάς» για να τονίσει ότι ο Μητροπολίτης Καρυστίας είναι μια προσφορά του Θεού προς εμάς και την Εκκλησία.

Για την προσωπικότητα του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ μίλησαν, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Τζιράκης.

Την παρουσίαση του τιμητικού τόμου έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Αθανάσιος Γλάρος, ενώ χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Αναπληρωτού Καθηγητού του Τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημητρίου Μπαλαγεώργου απέδωσε βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους.

Συγκινημένος ο μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τόσο εκείνους που εμπνεύστηκαν και εργάστηκαν για την εκδήλωση αυτή, αλλά και όσους τον τίμησαν δια της παρουσίας τους στην εκδήλωση.

Επεσήμανε ότι «η αποδοχή της όποιας τιμής ενέχει τον κίνδυνο, ο άνθρωπος να πέσει στην παγίδα της έπαρσης και της υπερηφανείας. Επίσης συνηθίζεται οι άνθρωποι να τιμώνται μετά θάνατον, ενώ εγώ βρίσκομαι ακόμα εν ζωή. Σας ευχαριστώ όλους και θέλω να εύχεσθε ώστε ο Θεός για όσα χρόνια με αξιώνει να τον διακονώ να με διατηρεί σώον, έντιμον και ορθοτομούντα τον λόγον της Αληθείας».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Γιώργος Δ. Φερδής

Αρχιεπίσκοπος και ΠτΔ στη Σύρο για τα Θεοφάνια

Αναδημοσίευση

Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας σε Σύνοδο και Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Γιώργος Δ. Φερδής

Αρχιεπίσκοπος: «Τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, τα παιδιά βρίσκονται στο κέντρο της καρδιάς μας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

50 χρόνια αρχιερωσύνης του Μητροπολίτου Αχελώου Ευθυμίου

Γιώργος Δ. Φερδής

Στο Ναύπλιο ο Αρχιεπίσκοπος τον Μάρτιο για την εορτή του Ευαγγελισμού