Τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης – Μάνδρας, επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, τα Χριστούγεννα (Δευτέρα), 25η Δεκεμβρίου 2017, για να χοροστατήσει στην Ακολουθία του Όρθρου, να τελέσει την Αναίμακτο Ιερουργία, αλλά και να βρεθεί ανάμεσα στα πονεμένα του παιδιά της Μάνδρας, εορτάζοντας μαζί τους την Μητρόπολη των Εορτών.

Μετά το Ανάγνωσμα του Ιερού Ευαγγελίου διαβάστηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος (Μήνυμα Χριστουγέννων) του Σεβασμιωτάτου Πατρός, επί τη Χριστού Γεννήσει, όπου έγινε αναφορά και στα τελευταία καταστροφικά γεγονότα της 15ης Νοεμβρίου ε.έ., που έπληξαν τους εν Μάνδρα αδελφούς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, μαζί με το Αντίδωρο, μοίρασε σε όλους μια Εικόνα της Γεννήσεως του Κυρίου (έργο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου – Μακρυνού) με ευχές του, καθώς και μία Αγιοβασιλόπιττα σε κάθε εκκλησιαζόμενο.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: