Για μια ακόμη χρονιά η Μονάδα Ανακουφιστικής Ιατρικής «Γαλιλαία» της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής διοργανώνει χριστουγεννιάτικη Δωροαγορά για την οικονομική ενίσχυση της λειτουργίας της. Η δωραγορά θα στηθεί το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί και έως τις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως του Χριστού στα Σπάτα (Αγίου Δημητρίου 23, Σπάτα).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

* Χριστουγεννιάτικες ιδέες και ευκαιρίες για δώρα και αγορές
* Κατασκευές από τα χέρια εθελοντών και ασθενών μας
* Χειροποίητα γλυκά, αλμυρά και ποτά
* Γυναικεία και αντρικά αξεσουάρ, καλλυντικά, ρούχα, κοσμήματα
* Παιδικά ρούχα και παιχνίδια
* Βιβλία
* Είδη σπιτιού
* Λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα
* Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά

* Μουσικές και χορευτικές παραστάσεις


Τα έσοδα από τις αντίστοιχες εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών εξασφάλισαν τη λειτουργία για περισσότερο από ένα μήνα του πρώτου Hospice στην Ελλάδα.

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» φροντίζει σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά και πνευματικά ασθενείς με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα και τις οικογένειες τους, εξασφαλίζοντάς τους την ικανότητα και τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πόσο περισσότερη ζωή μπορεί να υπάρχει σε κάθε στιγμή της.

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα δωρεάν σε ασθενείς με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα, στο Σπίτι των ασθενών, από το 2010, στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης, από το 2011, στον Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας, το πρώτο Hospice στην Ελλάδα που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2018.

Η Ανακουφιστική Φροντίδα δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή. Εφαρμόζεται έγκαιρα, από την αρχή της νόσου, σε συνδυασμό με θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία, η ανοσοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία και συμπεριλαμβάνει τη διερεύνηση και διαχείριση ενοχλητικών συμπτωμάτων και επιπλοκών. Στοχεύει μέσα από την ολιστική προσέγγιση να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των ασθενών και να δίνει αξία σε κάθε στιγμή της.

Η Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ιδρύθηκε το 2010 υπό την σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής υλοποιώντας το όραμα του Μητροπολίτη της κ. Νικολάου: «Σκοπός μας είναι να ανακουφίσουμε τον πόνο, να αγκαλιάσουμε τη δυσκολία, να μοιραστούμε το βάρος με τον ασθενή και την οικογένειά του και να συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσο».

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» στελεχώνεται από εξειδικευμένη Διεπιστημονική Ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή, ιερέα και υποστηρίζεται από Διοικητική Ομάδα και εκπαιδευμένους Εθελοντές.

Μέχρι σήμερα η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» έχει φροντίσει περισσότερους από 1100 ασθενείς στηριζόμενη αποκλειστικά σε δωρεές και χορηγίες.

Περισσότερα για τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» μπορείτε να βρείτε στο www.galilee.gr.