Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 | 10:40

Χριστουγεννιάτικη βυζαντινή συναυλία στην Ανάληψη Νέου Κόσμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη συναυλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Νέου Κόσμου, όπου παλιοί και νέοι πρωτοψάλτες, ερμήνευσαν κορυφαία έργα της περιόδου των Χριστουγέννων και της Περιτομής του Κυρίου, ενώνοντας το παρόν με το μέλλον.

Τους χριστουγεννιάτικους εκκλησιαστικούς ύμνους από την παράδοση του Πατριαρχείου, απέδωσαν θαυμάσια, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτιος Γιαννακάκης και οι Πρωτοψάλτες κ. Γεώργιος Δεμελής, κ. Στέφανος Συμεωνίδης και ο κ. Ιωάννης Αθανασίου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο δρ. Μουσικολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Δημοσθένης Φιστούρης, ενώ η συναυλία περιελάμβανε τρεις ενότητες, όπου στην πρώτη ενότητα εψάλλησαν οι καταβασίες των Χριστουγέννων, στη δεύτερη δοξαστικά και ιδιόμελα και στη τρίτη ενότητα καλοφωνικοί ειρμοί.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Μαρκαντώνης, ο οποίος, μετέφερε προς όλους τους παρευρισκόμενους την ευλογία του κ. Ιερωνύμου καθώς και του Πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ συνεχάρη και τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Καβαρνό, για την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της συναυλίας.

Την μουσική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής κ. Φώτιος Κετσετζής, ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Θεόδωρος Βασιλικός, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ