Ενοριακά

Χριστουγεννιάτικα μελωδήματα στο Θεολόγο Διρφύων

Το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Θεολόγο Διρφύων, με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Θεοχάρη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας «Παιδίον Νέον ο Προαιώνων Θεός».

Αναφερθείς στην Μεγάλη Δεσποτική Εορτή όπου έρχεται ο Χριστός ως παιδίον τεχθέν εκ της Παρθένου, εν συνεχεία ευχήθηκε ο Γεννηθείς Χριστός να αναγεννηθεί στις καρδιές των πιστών, τονίζοντας ότι η καρδιά του κάθε πιστού είναι η φάτνη και φιλοξενεί τον Χριστό ως Βρέφος σπαργανούμενο.

Μετά το τέλος της ομιλίας, συνεχάρη τον εφημέριο της Ενορίας Θεολόγου π. Γεράσιμο Βασιλόπουλο για την οργάνωση της εκδηλώσεως και ακολούθησε η παρουσίαση των Ύμνων των Χριστουγέννων, από την Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος «Τα Πρώτα μου Μελωδήματα» με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Στυλιανό Μπενή, όπου απέδωσαν με θαυμάσιο ύφος τους Ύμνους.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο εφημέριος της Ενορίας π. Γεράσιμος Βασιλόπουλος, απευθύνθηκε με ευχαριστίες προς τον π. Φιλόθεο καλωσορίζοντας τον στην Εκδήλωση, για την παρουσία και τον μεστό του λόγο που ανέπτυξε στους πιστούς, καθώς και την Χορωδία που απέδωσε θαυμάσια τους ύμνους.

Στη συνέχεια με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, τιμήθηκε για δεύτερη φορά ο αφυπηρετήσας εφημέριος της Ενορίας του Θεολόγου, Σακελλάριος Πατέρας Χαραλάμπος Μιχαήλ για τα 46 έτη διακονίας στο Ιερό Θυσιαστήριο.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Νέος Αρχιγραμματέας ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η πρωτεύουσα τίμησε τη μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Τα έργα της Εκκλησίας είναι αξιόπιστα και ποιοτικά, όχι εντυπωσιασμού»

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τα Κατηχητικά της Μητροπόλεως Κηφισίας

Γραφείο Ρεπορτάζ

Νέος Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου ο Φιλόθεος Θεοχάρης

Γιώργος Δ. Φερδής

Η πανήγυρη της Παναγίας Θεολογίτισσας του Θεολόγου Διρφύων

Σπύρος Παπαγεωργίου