Την ανάγκη να μείνουμε ενωμένοι με τον Χριστό, γεγονός που θα μας ενδυναμώσει και θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία και δοκιμασία στην ζωή μας, τόνισε από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Αγίων Ακινδύνων ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.

Ο κ. Προκόπιος που προεξήρχε σήμερα της Θείας Ευχαριστίας, προσκεκλημένος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, έκανε αναφορά στον λόγο του για το μαρτύριο των Αγίων Ακινδύνων, που αντιμετώπισαν τα τραγικότερα φόβητρα και δελεαστικότερα θέλγητρα για να αποχωριστούν την αγάπη και την πίστη τους στον Χριστό”.

Επίσης ανέφερε το απόσπασμα του αποστολικού αναγνώσματος κατά το το οποίο ο Απόστολος Παύλος θέτει το ερώτημα “τίς ἡμᾶς χωρίσει ἀπὸ τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ; θλῖψις ἢ στενοχωρία ἢ διωγμὸς ἢ λιμὸς ἢ γυμνότης ἢ κίνδυνος ἢ μάχαιρα;” για να συνεχίσει πως “εάν μείνουμε ενωμένοι με την αγάπη του Χριστού, τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει από τον ίδιο τον Σωτήρα Χριστό. Αντίθετα μας δίνει σθένος, δύναμη και θάρρος να αντιμετωπίσουμε κάθε πειρασμό, δυσκολία ή μαρτύριο και να ομολογήσουμε την πίστη μας είτε με τον θάνατο, είτε με την στάση ζωής μας.

Λίγο πριν την απόλυση ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως, εξήρε το έργο που γίνεται στην ενορία σε όλους τους τομείς, υπό την καθοδήγηση του π. Αντωνίου Μαλούφ και ευχήθηκε σύντομα να αποπερατωθούν κι εργασίες του νέου ναού, που αν και γίνονται εν μέσω κρίσης, εντούτοις με την ευλογία του Θεού και την ενίσχυση των πιστών φέρονται εις πέρας.

Παρέστη επίσης και ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γεώργιος Λαζαρίδης και ο κ. Προκόπιος δεν άφησε ασχολίαστη την παρουσία του, λέγοντας πως “είναι χαρά που ανάμεσά μας βρίσκεται και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, γιατί δείχνει πως η Πολιτεία πρέπει να είναι ενωμένη με την Εκκλησία”.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Αντώνιος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο κ. Προκόπιο για την παρουσία του στην πανήγυρη και του δώρισε έναν Σταυρό Αγιασμού, ενώ προσέφερε στον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Γεώργιο Λαζαρίδη μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων και των ιερών σεβασμάτων του Τιμίου Σταυρού και του Τιμίου Προδρόμου.

 

Ετικέτες: