Ενοριακά

Χριστιανουπόλεως: «Ο πραγματικός χριστιανός έχει συνέπεια στις αρχές του και πίστη στον Θεό»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στον κατάμεστο ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Αιγάλεω, εορτάστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της μεγαλομαρτυρος και νύμφης του Χριστού με την παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Στον πανηγυρικό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Προκόπιος συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Ο κ. Προκόπιος αναφέρθηκε στην ανδρεία της Αγίας Αικατερίνης λέγοντας πως «είναι αξιοθαύμαστη η ανδρεία και η γενναιότητα που αντιμετώπισε η Αγία Αικατερίνη το μαρτύριο και τον θάνατο. Που άραγε όμως οφείλεται το γεγονός αυτό; Την απάντηση την δίνει ο Απόστολος Παύλος που λέει «Πάντα ισχύω έν τω ένδυναμούντί με Χριστώ». Τα πάντα δύναμαι να καταφέρω όταν με ενδυναμώνει ο Ιησούς Χριστός».

Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης στο Αιγάλεω

Σε απευθείας σύνδεση με τον ιερό ναό αγίας Αικατερίνης Αιγάλεω, παρακολουθείτε τον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής της εορτής της μεγαλομάρτυρος, χοροστατούντος του επικόπου Χριστιανουπόλεως Προκοπίου.Η μετάδοση πραγματοποιείται από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση ECTV

Gepostet von Εκκλησιαστική Τηλεόραση am Samstag, 24. November 2018

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «Βλέπουμε πολλές φορές τους ανθρώπους να παρουσιάζονται τάχα δυνατοί απέναντι στους άλλους, όμως όλοι μας χρειαζόμαστε ενίσχυση για να σταθούμε ατρόμητοι και να αντιμετωπίσουμε τις περιστάσεις της ζωής. Ανθρωποί που είναι εξωτερικά δυνατοί, στην πραγματικότητα είναι γεματοί αδυναμίες και ασθενή χαρακτήρα και σε κρίσιμες καταστάσεις λυγίζουν και απελπίζονται Θεό. Ο πραγματικός χριστιανός έχει υπομονή, θάρρος, συνέπεια στις αρχές του και πίστη στον Θεό».

Έκλεισε υπογραμμίζοντας πως «Το παράδειγμα της Αγίας Αικατερίνης δεν είναι απλά προτρεπτικό αλλά έχει και ελεγκτικό χαραρκτήρα. Να μας ελέγξει για τις αδυναμίες τα πάθη μας και την έλλειψη θάρρους και αγωνιστικότητας στη ζωή μας».

Αύριο το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειιτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.

Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Λαρισσαίος

Σχετικές Δημοσιεύσεις

O πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Αναστασίας στο Περιστέρι

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Δεν γίνεται χριστιανός με βόλεμα και καλοπέραση»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η Ελλάδα τίμησε τον προστάτη των ναυτικών

Μαρία Αχιλλεοπούλου

Το Πέραμα λιτάνευσε τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Το Αιγάλεω τίμησε την «πανεύφημο νύμφη Χριστού» Αικατερίνη

Σπύρος Παπαγεωργίου

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Εσπερινός της εορτής της Αγίας Αικατερίνης από τον ομώνυμο ναό στο Αιγάλεω

ECTV Εκκλησιαστική Τηλεόραση